9333.01 meslek kodu nedir?

İçindekiler:

  1. 9333.01 meslek kodu nedir?
  2. Argoda ayakçı ne demek?
  3. Ayakçılık yapmak ne demektir?
  4. Singerci ne iş yapar?
  5. Overlokçu ne iş yapar?
  6. Reşmeci nedir?
  7. Tekstilde Kalite Kontrol ne kadar maaş alır?
  8. Pastalcı ne demek?
  9. Pastal atmak ne demek?
  10. Tekstilde Serim nedir?
  11. Tekstilde serileme nedir?
  12. Giyimde serileme nedir?
  13. Baz kalıp ne demek?

9333.01 meslek kodu nedir?

SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. ... ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre; Depo İşçisi (Elleçleme) Meslek Kodu9333.

Argoda ayakçı ne demek?

Ağır Ceza Mahkemesi, TDK sözlüğüne göre "ayakçı" kelimesinin "ayak işlerinde kullanılan kimse, ayakçılık işi yapan" anlamına geldiği, söz konusu kelimenin argo anlamda küçümseyici maksatla kullanıldığını belirterek, Okan'ı "hakaret" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Ayakçılık yapmak ne demektir?

Ayakçılık tanımı, anlamı: Ayakçı : Gezici satıcı, çerçi. Bir iş süresince tutulan hizmetçi. Otobüs terminallerinde yolcuyu kendi şirketinden bilet almaya yönlendiren kimse.

Singerci ne iş yapar?

"Singerciden farkımız singerci tek dikiş yapar, overlok ise örgülüdür" diyor. Overlokta daha başarılı bulunduğu için bu işi genelde kadınlar yapıyor. Parmakları daha ince olduğundan ve daha seri hareket ettiklerinden bir kadın saatte 100-150 kol takabiliyor.

Overlokçu ne iş yapar?

Overlokçu konfeksiyon ürünlerinin üretiminde, sanayi tipi overlok makinesi ve yardımcı aletler kullanarak parçaları birleştiren, sağlamlaştıran ve kenar kısımlarını temizleyen kişidir. Overlokçu genellikle atölyelerde çalışır. Overlok işi oturarak yapılır.

Reşmeci nedir?

a. Tekstil alanında lastik geçirilmesi, kıvrımların dikilmesi gibi düz dikişleri reşmeyle yapan kimse. reşmeci, 7 karakter ile yazılır. Ayrıca, r harfi ile başlar, i harfi ile biter.

Tekstilde Kalite Kontrol ne kadar maaş alır?

Kalite Kontrolcü-Tekstil Tanımı; Tekstil ürünlerinin standartlara, insan sağlığına uygunluğunu kontrol etme bilgi becerisine sahip nitelikli kişidir. Kalite Kontrolcü-Tekstil maaşı ortalama aylık 3160 - TL'dir. En düşük Kalite Kontrolcü-Tekstil maaşı 2826 -TL, En yüksek ise 3500 - TL'dir.

Pastalcı ne demek?

Meslek Tanımı Nedir? Konfeksiyon üretiminde, kumaşların açılarak üst üste istifleme, kalıba göre kesimini yapma bilgi becerisine sahip nitelikli kişidir.

Pastal atmak ne demek?

Başka bir ifade ile kumaşların, kesim emrine uygun şekilde kesim masasına desen, tüy, hav ve uygulanacak modelin özelliklerine göre çeşitli şekillerde kat kat serilmesine pastal denir. ... Pastal atma, önceden hazırlanmış pastal planı uzunluğuna göre, kumaşın hesaplanan kat sayısınca kesim masasına üst üste serilmesidir.

Tekstilde Serim nedir?

Serim işlemini gerçekleştiren makinelerdir. En basit serim sisteminde kumaş rulosu bir kumaş açıcısına basitçe takılır. Bu açıcı genellikle silindirik taşıyıcılar üzerindeki metal bir şafttan ibarettir.

Tekstilde serileme nedir?

Tüm kritikleri ve düzeltmeleri yapılmış, son haliyle tamamlanmış baz kalıbın üzerinden standart beden oranlarına göre diğer bedenleri elde etme işlemine serileme denir. Bu oranlar kadın, erkek ve çocuk vücut anatomisindeki büyüme ve küçülmeler arasındaki farklardan oluşur.

Giyimde serileme nedir?

Temel Beden (Elbise) Serisi Serileme, Baz bedenin büyük ve küçük bedenlere çoğaltılmasına denir. ... Serileme işlemi yapılırken baz modelin model özelliklerinin bozulmamasına dikkat edilmelidir. Serileme oranları çocuk, erkek, bayan, büyük beden gibi insan vücut yapılarına göre değişiklik gösterir.

Baz kalıp ne demek?

Baz kalıp, model uygulamada kullanılmak üzere ölçülere uygun hazırlanmış ana kalıp (dikiş paysız).