Neden kodlama öğrenilmeli?

İçindekiler:

  1. Neden kodlama öğrenilmeli?
  2. Kod yazmak neden önemli?
  3. Robotik kodlama ne işe yarar?
  4. Kodlama Öğretmeni nedir?
  5. Kodlama ve robotik eğitmenliği sertifikası ne işe yarar?
  6. Robotik kodlama dersini kimler verebilir?
  7. Robot kodlama nasıl yapılır?
  8. Stem Eğitimi Sertifikası ne işe yarar?
  9. Stem eğitici eğitimi nedir?

Neden kodlama öğrenilmeli?

Peki neden kodlama öğrenilmeli? Kod yazmayı öğrenerek, hayatın her alanında kullanabileceğiniz, işinizi kolaylaştıracak bir artı kazanabilirsiniz. Bunlara basit birkaç örnek verecek olursak, öğrenciyseniz başta matematik olmak üzere birçok derste işinizi kolaylaştırarak, hesaplamalarınızı pratikleştirebilirsiniz.

Kod yazmak neden önemli?

Kod yazmak bir yetenek işi olmasının yanı sıra büyük oranda teknik bilgiye sahip olmanızı da gerektirir. Kod yazmak tıpkı bir şiir yazmak gibidir. Teknik açıdan bir programlama dili öğrendiğinizde önce hangi kodların ne işe yarayabileceğini ve fonksiyonlarını öğrenirsiniz.

Robotik kodlama ne işe yarar?

Robotik kodlama, makine ve kontrol sistemlerini, bilgisayar, elektronik ve uzay bilimlerinin tümünü kapsayan bir ortak çalışma alanında gerekli yazılım “kodları” ile makinelerin iletişiminin sağlanmasıdır.

Kodlama Öğretmeni nedir?

Robotik kodlama eğitmenliği robotik kodlama alanında kendini geliştirmek isteyen farklı alanlarda eğitim almış bireylere yönelik verilen bir eğitimdir. Eğitimlerde katılımcılara robotik kodlama eğitimi konusunda teorik ve pratik yönleriyle gerekli bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırmak amaçlanmaktadır.

Kodlama ve robotik eğitmenliği sertifikası ne işe yarar?

Robotik ve Kodlama Eğitmenlik Eğitimi Sertifika Programının Amacı Robotik ve Kodlama Eğitmenlik Eğitimi sertifika programı ile farklı alanlarda görev yapmakta olan kişilere Robotik ve Kodlama Eğitimi konusunda hem teorik hem de pratik boyutları ile bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırmak amaçlanır.

Robotik kodlama dersini kimler verebilir?

Sertifika alan öğretmenler, kendi branşı haricinde okul öncesi dahil, her eğitim kademesinde Robotik ve kodlama eğitimi verebilirler*. * Eğitimlerimize katılarak sertifika alan öğretmenler, yurt geneli değişik kurum ve okullarda Anaokulundan Liseye kadar her kademede Robotik Kodlama eğitimleri vermektedirler.

Robot kodlama nasıl yapılır?

Robotik Kodlama Nasıl Yapılır?

  1. Girdi olarak bir kişinin resmini çekin.
  2. Görüntüyü belirli bir özellik kümesi için tarayın.
  3. Bu özellikleri bilinen yüzlerden oluşan bir kütüphaneyle karşılaştırın.
  4. Bir eşleşme bulun.
  5. Çıktı olarak kişinin adını gösterin.

Stem Eğitimi Sertifikası ne işe yarar?

STEM eğitiminin temel amaçlarının ilki, bu alanlarda üretici olarak profesyonel yaşama adım atmak isteyen üniversitelilerin sayısını artırmak; diğeri ise öğrencilerin fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi disiplinlerdeki temel bilgi düzeylerini artırarak, günlük yaşamlarında yaratıcı çözümler uygulamalarını ...

Stem eğitici eğitimi nedir?

STEM eğitimi, öğrenci ve öğretmenlerin ilgi ve hayat deneyimleri sonucu şekillenmektedir ve merkezde bulunan disipline ait özel bilgi ve becerilerin en az bir diğer disiplin ile bütünleştirilerek öğretilmesi olarak tanımlanmaktadır.