Cl2 nedir kimya?

İçindekiler:

  1. Cl2 nedir kimya?
  2. Cl2 nerede kullanılır?
  3. Klor ne için kullanılır?
  4. Klor kanser yapar mı?
  5. PB zararlı mı?
  6. Kurşun insan sağlığına zararlı mı?

Cl2 nedir kimya?

Klor gazı ile işi olan ender kişiler dışında “KLOR” kelimesinin “Cl2” gazının ismi olduğunu bilen sayısı azdır (tabiatta klor gazı iki Cl atomundan oluşur: “Cl2”.) “KLORÜR” kelimesi ise, su içinde iyon halinde bulunan KLOR maddesine denir: (Cl¯ ) “Klorür İyonu”.

Cl2 nerede kullanılır?

KLOR kelimesinin hem gaz olan “Cl2” maddesi için ve hem de gaz olmayan dezenfeksiyon maddesi için kullanılmasına sebep şu olabilir: “Cl2” klor gazını suda çözdüğümüzde, ki birçok şehir suyu dezenfeksiyonu için gaz halindeki “Cl2kullanılır, su içinde dezenfeksiyon görevi yapan “ClO¯”iyonu, yani HİPOKLORİT iyonu oluşur ...

Klor ne için kullanılır?

Su arıtımında veya mikroptan arındırma işlemlerinde kullanılan zehirli bir gazdır. Keskin ve boğucu bir kokusu vardır ve suda çözünebilme özelliğine sahiptir. Klor ve klor bileşikleri özellikle leke çıkarıcı, renk açıcı ve mikrop öldürücü gibi işlemlerde kullanılır.

Klor kanser yapar mı?

Klor uzun yıllardır dünya üzerinde, değişik kimyasal bileşikler şeklinde Su dezenfeksiyonu için kullanılıyor. Son on yıl içinde A.B.D. ' de yapılan araştırmalarda, klorun içme sularında bulunan tabii azotlu maddeler ile birleşmesi ile ortaya çıkan klorlu kimyasalların (Halometan) kanserojen olduğu kanıtlandı.

PB zararlı mı?

Kurşun (Pb): Pb'nin sağlık üzerine olumsuz etkileri iyi bilinmektedir. Çocuklarda beyin hasarı ve üreme bozuklukları Pb'ye maruziyetten bir çok üründen yasaklanmıştır. CRT tüpleri, eski lehimler ve entegre devreler kurşun içerir. Cıva (Hg): Düşük dozlarda bile zehirlidir ve beyin ve böbreklere zarar verir.

Kurşun insan sağlığına zararlı mı?

Akut maruziyet kurşun zehirlenmesi ensefalopati, şiddetli karın ağrısı, kusma, ishal, koma, kasılmalar ve bazı olgularda ölüme neden olabilmektedir. Kronik maruziyet güçsüzlük, uzun süreli karın ağrısı, anemi, bulantı, kilo kaybı, bitkinlik, baş ağrısı ve bilişsel fonksiyonların kaybına neden olabilmektedir.