Alman Lisesi mezunları hangi üniversite?

İçindekiler:

  1. Alman Lisesi mezunları hangi üniversite?
  2. IB programına nasıl katılabilirim?
  3. Almanyada Abitur ne demek?
  4. Ausbildung nedir nasıl yapılır?
  5. Fachabitur Türkiyede ne oluyor?
  6. Gymnasium Türkiye'de hangi okula denk?
  7. Almanya'da yapilan Meslek Türkiye'de geçerli mi?
  8. Fachabi ne demek?
  9. Türk diploması Almanya'da geçerli mı?
  10. Ustalik belgesi Almanya'da geçerli mı?
  11. Üniversite diploması yurtdışında geçerli mi?
  12. Türkiye diploması isviçre'de geçerli mi?
  13. Uluslararası geçerli diploma nedir?
  14. Mavi diploma nedir hangi üniversitelerde var?
  15. Istanbul Aydın Üniversitesi diploması hangi ülkelerde geçerli?

Alman Lisesi mezunları hangi üniversite?

Özel Alman Lisesi mezunları en çok sayıda Koç Üniversitesi (8), İstanbul Üniversitesi (7), İstanbul Teknik Üniversitesi (6), İstanbul Bilgi Üniversitesi (5) ve Marmara Üniversitesi (5) lisans programlarına girmişlerdir.

IB programına nasıl katılabilirim?

Bu diplomayı almaya hak kazanabilmek için, IB anlaşması olan bir okula gidiyor olmak, altı gruba ayrılmış olan IB derslerini almak, sınavlarını geçmek ve ek olarak verilen üç ayrı temel gerekliliği de tamamlamış olmak gerekir.

Almanyada Abitur ne demek?

Abitur (kısaca Abi), Alman ortaöğretim sisteminde eyalete göre 12 veya 13 yıl eğitim ve son sınıfta yapılan beş ayrı merkezi sınav sonrasında ulaşılabilen en yüksek lise diplomasıdır. ... tanınmış, üniversite eğitimi için yerel diplomalara (Matura, A-level, IB vb.)

Ausbildung nedir nasıl yapılır?

ausbildung

  1. abitur * yapmamis olanlar icin praktikum * yapmayi gerektirir. ...
  2. türkce karsiligi "staj" yada "meslek egitimi"de olabilir. ...
  3. genellikle 3 sene sürer bu süreç. ...
  4. yerine getirene auszubildender, yada kisaca azubi denir. ...
  5. türkçe karşılığı "pratik öğeleri barındıran eğitim" dir.

Fachabitur Türkiyede ne oluyor?

Abitur ve Fachabitur diplomaları sadece Türkiye'de değil birçok ülkede lise denkliği olarak sayılıyor. Eğer bu iki diplomadan birisine sahipseniz Türkiye'de lise mezunu olarak sayılır ve yabancı öğrencilerin girdiği üniversite sınavına girebilirsiniz.

Gymnasium Türkiye'de hangi okula denk?

Türkiye'de İstanbul Lisesi, Alman Lisesi ve Sankt Georg Avusturya Lisesi Gymnasium unvanı sahibidir. Bu okullarda Almanca eğitim verilmekte olup Alman Lisesi'nden Abitur, Avusturya Lisesi'nden ise eşdeğeri olan Matura diploması almak mümkündür.

Almanya'da yapilan Meslek Türkiye'de geçerli mi?

3. Almanya da Meslek Eğitimi yapanlar da Türkiye de Eğitimlerine Devam Edebilirler: Yapmakta olduğu meslek eğitimi sonunda Hauptschule, Realschule (Realschulabschluss, Mittlerereife, Fachschulreife) diploması alacaklar veya alanlar da denklik işlemi için başvuruda bulunabilir.

Fachabi ne demek?

ausbildung'tan sonra gidilen fachoberschulede yapilabilen ve fachhochschuleye giris hakki kazandiran diplamamsi. sart kosulan tek sey bitmis bir ausbildung diplomasidir. genelde elektro, makina yada iktisat üzerine yapilir.

Türk diploması Almanya'da geçerli mı?

Türkiye'de edindiğiniz meslek Almanya'da geçerli olabilecek! Alman Federal Konseyi ( Bundesrat) yurtdışında edinilen mesleki ve akademik diplomaların niteliklerinin tespit edilip tanınmasını sağlamak için, daha önce Eylül ayında parlamento tarafından kabul edilmiş olan Tanıtım Yasasını ( Anerkennunggesetz) onayladı.

Ustalik belgesi Almanya'da geçerli mı?

Almanya'da ustalık belgesi sınavları farklı bölümlerden oluşuyor. Ustalık belgesini almak için tüm bölümleri başarıyla tamamlamak gerekli. Yurtdışında alınmış ustalık belgeleri bu bölümleri içeriyorsa sorun yok.

Üniversite diploması yurtdışında geçerli mi?

Bu diploma, uluslararası düzeyde olduğu gibi tüm Avrupa Birliği üyesi ülkelerde geçerlidir. Yani diplomanızı aldıktan sonra, Avrupa Birliğine üye olan tüm ülkelerde eğitiminizi devam ettirebilirsiniz. Elbette dışarıda seçim yapacağınız üniversiteler de mavi diplomayı ve şartlarını kabul eden üniversiteler olmalıdır.

Türkiye diploması isviçre'de geçerli mi?

Yabancı diploma ve bitirme belgeleri İsviçre'de her zaman geçerli değildir. Ancak belli koşullar altında diplomanın tanınması yine de mümkündür.

Uluslararası geçerli diploma nedir?

Uluslararası standartlarda eğitim veren ve Avrupa Birliği ülkelerinde eğitime devam edilmesini sağlayan diplomaya mavi diploma denir. Üniversitelerin Avrupa Birliği Eğitim Komisyonu kriterlerini karşılaması halinde bu diplomayı öğrencilerine verebilme şansları vardır.

Mavi diploma nedir hangi üniversitelerde var?

Mavi Diploma veren üniversiteler aşağıda sıralanmaktadır;

  • Atılım Üniversitesi.
  • Adnan Menderes Üniversitesi.
  • Adıyaman Üniversitesi.
  • Muş Alparslan Üniversitesi.
  • Kilis 7 Aralık Üniversitesi.
  • Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi.
  • Kırıkkale Üniversitesi.
  • Kafkas Üniversitesi.

Istanbul Aydın Üniversitesi diploması hangi ülkelerde geçerli?

Bağlı bulunduğu Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ve mezunlarına verdiği diploma eki sayesinde öğrencilerine Avrupa Yükseköğretim Bölgesi'nde geçerli bir diploma sunan İstanbul Aydın Üniversitesinin öğrenci ve mezunları, bu imkan sayesinde Avrupa Birliği ülkelerinde eğitim alma ve çalışma olanaklarına sahip oluyor.