Cezanın mükerrirlere özgü infaz rejimine göre çektirilmesine ne demek?

İçindekiler:

  1. Cezanın mükerrirlere özgü infaz rejimine göre çektirilmesine ne demek?
  2. 2 yıl 1 ayın yatarı nedir?
  3. Iyi hal indirimi hangi suçları kapsar?
  4. Iyi hal indirimi ne kadar olur?

Cezanın mükerrirlere özgü infaz rejimine göre çektirilmesine ne demek?

Mükerrir sanık hakkında,sonraki suç nedeniyle yasa maddesinde seçimlik ceza olarak hapis veya adli para cezası öngörülmüşse, hapis cezasına hükmolunacak, hükmolunan ceza mükerrirlere özgü infaz rejimine göre çektirilecek, ayrıca hükümlü hakkında cezanın infazından sonra denetimli serbestlik tedbiri uygulanacaktır.

2 yıl 1 ayın yatarı nedir?

tarihinden önce işlenen cinsel suçlarda, sanığa verilen hapis cezası 2 yıl 0 ay 0 gündür. Sanığa verilen bu cezadan şartlı tahliye süresi çıkarıldığında yatarı 1 yıl 4 ay 1 gün hapis cezası olmaktadır.

Iyi hal indirimi hangi suçları kapsar?

Yasadaki değişiklik, 10 yıl ve daha fazla hapis cezasına mahkûm olanlar ile "terör suçları, örgüt kurmak, yönetmek veya örgüte üye olmak suçları", örgüt faaliyeti kapsamında işlenen suçlar, kasten öldürme suçları, cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar ve uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarından ...

Iyi hal indirimi ne kadar olur?

İyi Hal Ceza İndirimi (Takdiri İndirim) Nasıl Hesaplanır? İyi hal nedeniyle ceza indirimi, 5237 sayılı TCK'nın 61. maddesinde yer alan cezanın belirlenmesi prosedürüne uygun bir şekilde ortaya çıkan süreli hapis cezası veya adli para cezası miktarı üzerinden 1/6 oranında yapılır.