Kolesterol ilacı hangi saatte alınır?

İçindekiler:

  1. Kolesterol ilacı hangi saatte alınır?
  2. Ator 10 mg ne zaman içilir?
  3. Kolesterol Hapı Niçin Kullanılır?
  4. Ator günde kaç defa kullanılır?

Kolesterol ilacı hangi saatte alınır?

Doktorunuz ZOCOR'u size safra asidi salgılatıcısı (Sekestranı) denilen (kolesterol düşürücü) bir ilaçla birlikte reçete etmişse ZOCOR'u ya bu ilaçtan en az 2 saat önce ya da en az 4 saat sonra kullanmalısınız. Ağızdan alınmalıdır. ZOCOR'u akşamları alınız. Aç karnına veya yiyeceklerle birlikte alabilirsiniz.

Ator 10 mg ne zaman içilir?

ATEROZ tabletler bütün olarak su ile yutulmalıdır. Dozlar günün herhangi bir saatinde, yemekle birlikte veya ayrı olarak alınabilir. Buna rağmen, dozunuzu günün aynı saatlerinde almayı deneyiniz.

Kolesterol Hapı Niçin Kullanılır?

Kolesterol ilacı olarak kullanılan statinler, yüksek kolesterol değerleri olan kişilerin kan yağlarını düşürmekte ve hastalıkların gelişmesine engel olmaktadır. İlaç türüne ve dozajına bağlı olarak, kötü kolesterolü yani LDL değerini % 30-60 seviyesinde düşürmektedir.

Ator günde kaç defa kullanılır?

ATOR'un yetişkinlerde en yüksek dozu günde bir kez 80 mg, çocuklarda günde bir kez 20 mg'dır. ATOR tedavisine başlamadan önce stardart kolesterol düşürücü bir diyete girilmelidir ve bu diyet ATOR tedavisi sırasında da devam ettirilmelidir. ATOR'u doktorunuzun söylediği gibi alınız.