Hünnap ezmesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Hünnap ezmesi nasıl yapılır?
  2. Ev yapımı Keçiboynuzu pekmezi nasıl yapılır?
  3. Hünnap dan ne yapılır?
  4. Şekersiz hünnap marmelatı nasıl yapılır?
  5. Hünnap kurutulması nasıl yapılır?
  6. Hünnap marmelatı şekersiz nasıl yapılır?
  7. Hünnaptan pekmez yapılır mı?
  8. Hünnap pekmezi olur mu?
  9. Yaş hünnap çayı nasıl yapılır?
  10. Hünnap pekmezi var mı?

Hünnap ezmesi nasıl yapılır?

Hünnapları kısık ateşte yumuşattıktan sonra ezip alekten geçiriyorum. Hiçbir şey ilave etmeden kavanozluyoruz. Pekmez yiyemeyen şeker hastalarına veya dört mevsim taze meyvenin tadını sevenlere tavsiye ederim.

Ev yapımı Keçiboynuzu pekmezi nasıl yapılır?

Keçiboynuzu pekmezi nasıl yapılır? Keçiboynuzlarını iyice yıkayın ve büyük bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyerek kaynamaya bırakın. Keçiboynuzunun yumuşaması uzun süreceği için minimum 1 saat kaynatmalısınız. (Keçiboynuzlarını daha önce 1-2 gün soğuk suda bekletirseniz daha hızlı yumuşarlar.)

Hünnap dan ne yapılır?

Hünnabın anavatanı Suriye'dir. Tatlıların üzerine süsleme olarak da kullanılabilen hünnap, farklı aroması ve lezzetinin yanı sıra sağlığa yararları ile de önemli bir meyvedir. Hünnap reçeli dağılmayan tanelerinden dolayı beğeni ile tüketilen bir reçeldir. Ayrıca hünnap turşusu da yapılabilir.

Şekersiz hünnap marmelatı nasıl yapılır?

Yıkanan hünnapların çekirdekleri çıkarılıp, doğranır. Doğranan hünnaplar bir tencereye konulur ve üzerine toz şeker eklenir. Toz şeker eriyip, saldığı suyu çekip, kıvamlı bir hal alana kadar pişirilir. Kıvamlı bir hal alınca altı kapatılır ve el blendırı ile püre haline getirilir.

Hünnap kurutulması nasıl yapılır?

Peki, hünnap nasıl kurutulur? Hünnabı güneşin altına sererek, bir süre bekletip kendiliğinden kurumasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca hünnabı, nemsiz bir odaya sererek kurutmanızda da hiçbir mahsur yoktur. Kuruttuğunuz hünnabı çerez gibi tüketebilirsiniz.

Hünnap marmelatı şekersiz nasıl yapılır?

Yıkanan hünnapların çekirdekleri çıkarılıp, doğranır. Doğranan hünnaplar bir tencereye konulur ve üzerine toz şeker eklenir. Toz şeker eriyip, saldığı suyu çekip, kıvamlı bir hal alana kadar pişirilir. Kıvamlı bir hal alınca altı kapatılır ve el blendırı ile püre haline getirilir.

Hünnaptan pekmez yapılır mı?

Karatepe köyünde çiftçilik yapan Rumi Erikçi, hünnabın kullanım alanını genişletmek için üründen pekmez yaptı. ... Hünnap pekmezini deneyen Ahmet Yılmaz ise "Hünnap pekmezi, gerçekten kıvamıyla, tadıyla muhteşem. Herkesin bu lezzeti mutlaka tatması gerekir." dedi.

Hünnap pekmezi olur mu?

Amasya'nın Merzifon ilçesinde, kökeni Uzak Doğu olan, içerdiği besin değeri nedeniyle "ölümsüzlük meyvesi" olarak adlandırılan hünnabın, katma değerini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında bir üretici tarafından pekmezi üretildi.

Yaş hünnap çayı nasıl yapılır?

Pek çok faydası bulunan hünnap çayı yapımı şu şekildedir.
  1. 1 bardak suyu kısık ateşte kaynatınız.
  2. Kaynamış suyu ateşten alıp üzerine dilimlenmiş birkaç parça kuru hünnap meyvesini atınız.
  3. 10 dakika bekleyiniz.
  4. Çayınız hazır afiyet olsun.

Hünnap pekmezi var mı?

Hünnap keçi boynuzu pekmezi içinde ihtiyacınız olan hemen hemen bütün besin değerlerine sahiptir. İçeriğindeki Gallik Asitler,organik asitler, zengin mineral, vitamin ve kalsiyum sayesinde yüzde yüz doğal mucizevi bir besindir. Kalsiyum bakımından sütten 3 kat daha zengindir.