Dosya temyize gitti ne demek?

İçindekiler:

  1. Dosya temyize gitti ne demek?
  2. Temyiz mahkemesi ne demek?
  3. Dosya Yargıtayda ne demek?
  4. Boşanma davası temyize giderse ne kadar sürer?
  5. Adliye mahkemelerinde verilen kararlar nerede temyiz edilir?
  6. Istinafta ileri sürülmeyen hususlar temyizde ileri sürülebilir mi?
  7. Temyize cevap süresi var mı?

Dosya temyize gitti ne demek?

Temyiz, istinaf mahkemelerinin bozma kararı haricindeki hükümlerinin tekrardan incelenmesi için davanın taraflarına tanınan bir kanun yoludur. Üst mahkemede açılan yeni bir tür dava olarak da tanımlanabilir. Temyize gitmek için mahkeme kararı gereklidir. ...

Temyiz mahkemesi ne demek?

Yargıtay Kanunu'nun 1.maddesine göre Yargıtay; temel görevi adli yargı alanında temyiz incelemesi yapmak olan yüksek mahkemedir Uygulamada ve halk arasında Yargıtay'a temyiz mahkemesi denilmektedir.

Dosya Yargıtayda ne demek?

Yargıtay, temel görevi adli yargı alanında temyiz incelemesi yapmak olan yüksek mahkemedir (Yargıtay Kanunu m.1). Bu nedenle, uygulamada Yargıtay'a “temyiz mahkemesi” de denilmektedir. ... Temyiz başvurusu üzerine başvuruya konu kararın hukuka uygun olup olmadığı noktasında bir “hukuki denetim” yapar.

Boşanma davası temyize giderse ne kadar sürer?

Boşanma davası temyize giderse, süreç 259 gün uzar. Boşanma davalarında temyiz süresi 2019 yılı için 259 gündür. Her hukuki dava gibi boşanma davasında da temyize gidebilme hakkı bulunmaktadır. Bunun için ilk şart, dava ile ilgilenen mahkemenin kesin boşanmayı gerçekleştirmiş olmasıdır.

Adliye mahkemelerinde verilen kararlar nerede temyiz edilir?

Temyiz başvurusu, temyiz dilekçesi ile kararın alındığı mahkemeye ya da istinaf mahkemesine (bölge adliye mahkemesi) yapılır.

Istinafta ileri sürülmeyen hususlar temyizde ileri sürülebilir mi?

Kanunda açıkça düzenlendiği üzere istinaf kanun yoluna başvurularda üst mahkeme, ilk derece mahkemesinde ileri sürülen delil, iddia ve savunmalar ile bağlıdır. Ancak aynı kanun maddesinde bu durumun istisnaları da düzenlenmiştir. Buna göre: Kural: İstinaf kanun yoluna başvurularda yeni delil ileri sürülemez.

Temyize cevap süresi var mı?

HUMK. m.432/son hükmü gereğince bu ret kararına karşı temyiz süresi ise kararın tebliğinden itibaren 7 gündür.