Öz bilinç nedir kısa?

İçindekiler:

  1. Öz bilinç nedir kısa?
  2. Reflektif nedir felsefe?
  3. Itinayla ne anlama geliyor?
  4. Kameriye ne demek?
  5. Ölçü kabul ederek ne demek?
  6. Itina kelimesinin eş anlamı nedir?

Öz bilinç nedir kısa?

Öz bilinç, bireyin kendisindeki yanlışlarını bulabilmesinde yardımcı olacak olan iç rehberdir. Bu rehber, bireyin kendi iç yüzünü aralayan ve kişinin kendisi ile arasında olan bağlantının netliğine bağlı kalarak onu doğru bir şekilde tanımlayan kendi gizli aynasıdır.

Reflektif nedir felsefe?

Refleksif olma, bireyin sahip olduğu bilgileri sorgulaması yani kendi içine yönelmesidir. Birey zihninde var olan bilgileri düşünür, onları eleştirir ve o bilgileri değerlendirir. İşte bu aşamaların hepsine refleksif düşünce adı verilir. Şimdi felsefe ile ilgili biraz bilgi verelim.

Itinayla ne anlama geliyor?

zf. (itina'yla) Özen göstererek: “Askerlerin isimleri ve sicilleri bir defterde itinayla muhafaza ediliyordu.” -İ.

Kameriye ne demek?

Çardak, kameriye ya da kamelya; tarla, bahçe ve avlularda yazın serinlemek ve vakit geçirmek amacıyla inşa edilen, üstü genelde örtülü, bazen sarmaşık bitkilerle kaplanan basit yapı. Küp, silindir veya diğer geometrik şekillerde olabilir.

Ölçü kabul ederek ne demek?

Kıstas almak (veya tutmak): Ölçü olarak kabul etmek.

Itina kelimesinin eş anlamı nedir?

Bu kelime için değerlendirilebilecek farklı eş anlamlı sözcükler de bulunuyor. Peki, itina kelimesinin eş anlamlısı nedir? İşte detaylar. İtina kelimesi eş anlamlı olarak, 'Özen ve ihtimam' sözcükleri ile beraber değerlendirilmektedir.