Anti Xa ne demek?

İçindekiler:

  1. Anti Xa ne demek?
  2. Enoksaparin sodyum nasıl kullanılır?
  3. Heparin bitkisel mi?
  4. Kan sulandırıcı göbekten nasıl yapılır?
  5. Aşı nereye yapılır?
  6. Deltoid kası kola hangi hareketi yaptırır?
  7. Trapez kası nerede?
  8. Trapezius muscle nedir?
  9. M Brachialis ne demek?
  10. M Supraspinatus nedir?
  11. Ön kola ekstansiyon yaptıran kas nedir?
  12. Pectoralis major ne demek?

Anti Xa ne demek?

Bu test anti-Xa aktivitesini ölçerek kandaki düşük molekül ağırlıklı heparin (LMWH) veya fraksiyone olmamış heparin (UFH) düzeyini ölçmektedir. Heparin, kanın pıhtılaşmasını önleyen bir antikoagülandır.

Enoksaparin sodyum nasıl kullanılır?

Enoksaparin sodyum derin subkütan enjeksiyon yoluyla uygulanır. Önceden doldurulmuş 20 mg ve 40 mg şırıngaları kullanırken ilaç kaybını önlemek için enjeksiyondan önce şırıngadan hava kabarcıklarını dışarı atmaya çalışmayınız.

Heparin bitkisel mi?

İnsan vücudunda karaciğer ve akciğer dokularında doğal olarak oluşan mukopolisakkarit (şeker molekülü türevi) karışımıdır. Ticari heparinin çoğu inek akciğerlerinden veya domuz bağırsaklarından elde edilir.

Kan sulandırıcı göbekten nasıl yapılır?

Bir eliniz ile göbek çevresindeki hedef bölgenizdeki cildi baş ve işaret parmağı ile 2-3 cm mesafede sıkıştırınız. Ortaya çıkan bölgeye iğneyi saplayınız. Merak etmeyin sandığınızdan çok daha kolay olacak ve iğne çok ince olduğundan canınızda yanmayacaktır.

Aşı nereye yapılır?

Kas içine yapılacak aşılar için, genellikle bir yaşından kü- çük çocuklarda uyluk anterolateral kısmı, bir yaşından büyük çocuklarda ise deltoid kas bölgesi seçilir (Şekil 1 ve 2).

Deltoid kası kola hangi hareketi yaptırır?

Deltoid kas kola; fleksiyon, iç rotasyon, abduksiyon, ekstansiyon ve dış rotasyon yaptırır.

Trapez kası nerede?

Trapez kasları, boynun yanında ve omzun üst kısmında bulunan kaslardır.

Trapezius muscle nedir?

Trapezius, üçgen şeklinde bir kastır. En yüzeyel sırt kasıdır. Protuberentia occipitalis externa, lig. nuchae, tüm torakal vertebraların processus spinosusları ve ligamentum supraspinaleden başlar.

M Brachialis ne demek?

Ön kompartmanda fleksor kaslar (m. biceps brachii, m. brachialis, m. bulunan mekik şeklinde ve iki başlı bir kastır. Uzun başı tuberculum supraglenoidale'den uzun bir kirişle başlar. Bu kiriş omuz ekleminin kapsülünün içinden geçerek sulcus intertubercularis'te ilerler.

M Supraspinatus nedir?

Supraspinatus kası (Musculus supraspinatus), kürek kemiğindeki (scapula) fossa supraspinata'dan başlayarak, humerus'daki tuberculum majus'un en üst kısmına tutunur. Ellerin kafanın üstünde birleştirilmesi hareketi olan abdüksiyonu başlatır. Suprascapular sinir tarafından uyarılır.

Ön kola ekstansiyon yaptıran kas nedir?

Musculus brachialis; önkola fleksiyon yaptırır. Musculus coracobrachialis; kola fleksiyon yaptırır. Musculus triceps brachii; kolun arka bölgesinde bulunan üç başlı bir kastır. Önkola kuvvetli ektensiyon yaptırır.

Pectoralis major ne demek?

Pectoralis major, göğüs kasının büyük bir kısmını oluşturan kalın, yelpaze şeklinde bir kastır. Memenin altında yer alan kas, üst kolun uzun kemiği olan humerusu esnetmeye (fleksiyon), uzatmaya (ekstensiyon) ve döndürmeye (rotasyon) yarar. Pectoralis minor, pectoralis major'un altında bulunan ince, üçgen bir kastır.