Alisa ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Alisa ne anlama gelir?
  2. Bodhi adı verilen ağaç nedir?
  3. Cennette ağaç var mı?
  4. Cennete ağaç dikmek için ne yapmalıyız?
  5. Cennette ağaç dikmek için hangi dua okunur?

Alisa ne anlama gelir?

Alisa “1. Asil soydan olan.” ” 2. Güzel.” anlamına gelmektedir.

Bodhi adı verilen ağaç nedir?

Bodhi ağacı , Hindistan'ın Bihar Eyaletindeki Mahabodhi Tapınağı yakınlarında bulunan kutsal hintinciri (Ficus religiosa) türüne ait bir ağaçtır. Gautama Buddha bu ağacın altında tam ve aşılamaz aydınlanmaya ulaştığı için, Bodhi, yani bilgelik ağacı olarak adlandırılmıştır.

Cennette ağaç var mı?

Cennet'te bâzı ağaçlar da vardır ki, ipek, hülle ve sündüs adı verilen nice dibalar ve eşsiz süsler onlardan meydana gelir. Ayrıca Cennet ağaçlarının bâzılarının tomurcuklarından misk ve kâfur saçılır. Allahü teâlâ Kur'ân-ı kerîmde Rahman sûresinin 52. âyetinde meâlen; “O iki Cennet'te iki türlü meyve vardır” buyurdu.

Cennete ağaç dikmek için ne yapmalıyız?

Başka bir rivayete göre de Hz. İbrahim(a.s.), Cennete fidan dikilebilmesi için: “Süphânellâhi ve'-l-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh'il aliyyil azim =Allahı noksan sıfatlardan tenzih ederim, her türlü övgü Allaha mahsustur.

Cennette ağaç dikmek için hangi dua okunur?

Diyen kimse için cennette bir ağaç dikilir ki, bir atlı 500 sene gitse gölgesini bitiremez. Günahları affettiren en kıymetli tesbih. Hem Tehlil: La ilahe illallah.