Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler nedir ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler nedir ne iş yapar?
  2. Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler dersleri nelerdir?
  3. Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler mezunu nerede çalışır?
  4. Küresel Siyaset ve Uluslararası ilişkiler mezunu ne iş yapar?
  5. Siyaset bilimi dersi bize ne kazandırır?
  6. Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler hangi alan?

Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler nedir ne iş yapar?

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu bireyler için en önemli çalışma alanları arasında Dışişleri Bakanlığı gelmektedir ve bunun dışında diğer bakanlıklarda da kendilerine çalışma şansı bulabilirler. Mezun kişiler diplomat, danışman ve şirketlerde yönetici gibi unvanlara sahip olabilirler.

Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler dersleri nelerdir?

Siyaset Bilimine Giriş, Ekonomiye Giriş, Sosyolojiye Giriş, Psikolojiye Giriş, Türk Anayasa Hukuku, Diplomasi Tarihi, Uuslararası İlişkiye Giriş, Çağdaş Siyasi İdeolojiler, Siyasi İktidarın Temelleri, Matematik, Siyaset Biliminde Araştırma Metotları, Kurumlar Sosyolojisi, Dış Politika, Sosyal Bilimlerde İstatistik ...

Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler mezunu nerede çalışır?

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümden mezun olmaya hak kazanmış kişiler, listenin en başında Dışişleri Bakanlığı olmak üzere Gümrük ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi çeşitli devlet kurumlarında yahut da özel şirketler ve benzeri kuruluşlarda çalışabilirler.

Küresel Siyaset ve Uluslararası ilişkiler mezunu ne iş yapar?

Mezunlarımız, Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlıkları, AB Genel Sekreterliği, Rekabet Kurumu ve Sermaye Piyasası Kurulu gibi kamu kurum ve kuruluşlarında; NATO, Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı gibi uluslararası örgütlerde ve özellikle uluslararası çalışan ...

Siyaset bilimi dersi bize ne kazandırır?

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi yerel ve uluslararası düzeylerde gerçekleşen siyasal, sosyal ve ekonomik değişimleri anlamamıza yardımcı olan bir disiplindir. Bu disiplin, günlük yaşamda karşılaştığımız bir problemin iç yüzünü anlamamıza ve ufkumuzu genişletmemize yarayan yeni bakış açıları kazanmamıza olanak sağlar.

Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler hangi alan?

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü, üniversitelerin lisans fakülteleri bünyesinde yer almakta olup eşitlik ağırlık puan türü ile öğrenci alan bir bölüm olma özelliğine sahiptir.