Dünyanın en uzun yolcu gemisi kaç metre?

İçindekiler:

  1. Dünyanın en uzun yolcu gemisi kaç metre?
  2. En uzun kuru yük gemisi kaç metre?
  3. Bir gemi en fazla kaç konteyner alır?
  4. En ağır yük gemi kaç ton?
  5. Dünyanın en hızlı gemisi kaç km hız yapıyor?
  6. Cruise gemisi kaç katlı olur?
  7. Dünyanın en büyük konteyner gemisi kaç ton?

Dünyanın en uzun yolcu gemisi kaç metre?

En büyük gemi sıfatını taşıdığı için yapımında ve hayat geçmesinde pek çok işçi çalışmıştır. Kaç Metredir ve Kaç Tondur? Tam olarak 380 metre uzunluğuna sahip olan bu gemi oldukça uzun da bir güverteye sahip olmaktadır. 3 bin ton olan bu geminin yapımı ve inşası bakımından pek çok kişinin emeği olduğu bilinmektedir.

En uzun kuru yük gemisi kaç metre?

Daewoo'nun Okpo tersanesinden inşa edilen 'Vale Brazil' 360 metre uzunluk ve 65 metre genişliğe sahip. 30 metre yüksekliği bulunan geminin inşasında 1500 ile 3 bin ton ağırlığında bloklar kullanıldı.

Bir gemi en fazla kaç konteyner alır?

Dünyanın en çok konteyner taşıma kapsiteli gemisi olan MOL Triumph, 400 metre boyunda. Genişliği 58,8 metre olan gemi, 20 ayak konteynerdan adet taşıyabiliyor. MOL Triumph, 20.000 TEU sınıfına giren dünyadaki 6 geminin yer aldığı listede birinci sıraya yerleşti.

En ağır yük gemi kaç ton?

Daewoo Tersanesi, Brezilyalı maden şirketi Vale için dünyaın en büyük dökme kuru yük gemisini (bulk) inşa etti. 400.000 dwt'lik geminin tonajı Türk tersanelerinin son iki yılda inşa ettiği gemilerin toplam tonajından daha fazla.

Dünyanın en hızlı gemisi kaç km hız yapıyor?

Avustralya merkezli Incat isimli tersanede üretilen Francisco isimli gemi, 59 bin beygir gücündeki jet motorları sayesinde denizde 109 km'ye kadar hız yapabiliyor.

Cruise gemisi kaç katlı olur?

347 metre uzunluğunda olan ve 170 bin ton ağırlığa sahip olan gemi Royal Caribbean Cruise firmasına ait. 4905 yolcuyu aynı anda ağırlayabilen gemide her biri 4,694 beygir motor gücüne sahip 4 pruva iticisi bulunuyor. 18 kattan oluşuyor ve tam 16 adet misafir asansörü ile hizmet veriyor.

Dünyanın en büyük konteyner gemisi kaç ton?

400.000 dwt'lik geminin tonajı Türk tersanelerinin son iki yılda inşa ettiği gemilerin toplam tonajından daha fazla. Daewoo'nun Okpo tersanesinden inşa edilen 'Vale Brazil' 360 metre uzunluk ve 65 metre genişliğe sahip. 30 metre yüksekliği bulunan geminin inşasında 1500 ile 3 bin ton ağırlığında bloklar kullanıldı.