Lupus hastalığı genetik midir?

İçindekiler:

  1. Lupus hastalığı genetik midir?
  2. Lupus hangi ilaçlar kullanılır?
  3. Lupus hastalığı hangi testte çıkar?
  4. Lupus hastalığı nedir belirtileri nelerdir?

Lupus hastalığı genetik midir?

Hastalık belirli bir gene bağlı değildir, ancak lupuslu kişiler genellikle diğer otoimmün hastalıklarla birlikte aile üyelerine sahiptir. SLE, kadınları erkeklerden daha fazla etkiler. Kadınlar ayrıca hamilelik sırasında ve adet dönemleri ile daha şiddetli semptomlar yaşayabilir.

Lupus hangi ilaçlar kullanılır?

Prednizon veya prednizolon gibi kortikosteroidler iltihabı azaltmak ve bağışıklık sisteminin aktivitesini bastırmak için kullanılır ve SLE'nin temel tedavisi oluşturur. Hastalığın hafif olduğu çocuklarda kortikosteroidler ve sıtma ilaçları gerekli tek tedavi olabilir.

Lupus hastalığı hangi testte çıkar?

Kelebek hastalığı (lupus) tanısı klinik belirtilerle birlikte bazı kan testleri yardımı ile konur. Hastalara tam kan sayımı, böbrek testleri, akciğer grafisi, LE hücresi, anti DNA ve ANA bakılır. Hekim gerekli görürse ve şüphelendiği organ tutulumuna göre daha pek çok test isteyebilir.

Lupus hastalığı nedir belirtileri nelerdir?

Genel anlamda bu hastalıkta güneş duyarlılığı, güneş ışınlarına maruz kalanlarda burun kanatlarını ve yanakları tutan, deriden kabarık ve kızarık, genellikle kaşıntılı olmayan cilt döküntüleri, yüz harici bölgelerde cilt lezyonları, ağız içinde yaralar, göz kuruluğu, baş ağrısı, ateş, eklemlerde ağrı, küçük eklemlerde ...