Vücut yağı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Vücut yağı ne işe yarar?
  2. Yüz bakım yağı nasıl kullanılır?
  3. Yüz Yogasında hangi yağ kullanılır?
  4. En iyi yağ yakımı nasıl olur?

Vücut yağı ne işe yarar?

Yağlar, vücudun enerji ihtiyacının yanında A, D, E ve K gibi vitaminlerin emilimini sağlamaktadır. Karbonhidratlarla alınamayan enerji iihtiyacında devreye girmektedir. Vücutta üretilemeyen yağ asitlerinin alınmasını sağlamakta, büyüme ve gelişmeyi etkilemektedir.

Yüz bakım yağı nasıl kullanılır?

Cildini nemlendirmek için yüz bakım yağın yeterli olacaktır. Ancak kullandığın bir krem varsa (yaşlanma karşıtı gibi) bu kremi uyguladıktan sonra yüz bakım yağını uygulamanı öneririz. İlk önce avucunun içine dört ila beş damla yağ damlat. Ardından parmağınla yağı küçük noktalar halinde temiz cildine uygula.

Yüz Yogasında hangi yağ kullanılır?

İnsan vücudundakine benzer yapıları içermesi sebebiyle bildiğimiz klasik yağ tanımlarının dışında Jojoba Yağı. Daha çok sıvı balmumu gibi ve kokusuz. Klasik bir yağ olmadığı için özellikle yağlı ciltler yüz yogasında tercih edebilir.

En iyi yağ yakımı nasıl olur?

Hızlı yağ yakmak için araştırmalar ana öğünlerden önce 2 küçük su bardağı ve yemek aralarında ise bol su ile yemeği devam ettirmenin yağ yakımını hızlandırdığından bahsediyor. Protein ve tuz alımı arttıkça su ihtiyacı da artar. Bu nedenle yeterli protein, az tuz alımı hızlı yağ yakmada etkilidir.