Devletten kazı izni nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Devletten kazı izni nasıl alınır?
  2. Hazine aramak için nasıl izin alınır?
  3. Hazine bulunduğunda nereye başvurulur?
  4. Denizde define aramak serbest mi?
  5. Define aramak yasak mı?
  6. Define bulunduğunda devlet ne kadar veriyor?
  7. Define aramanın cezası var mı?
  8. Denizde altın arama yasal mi?

Devletten kazı izni nasıl alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılan değişikliğe göre, define aramak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, define arayacakları yerin bağlı olduğu mülki amirine bir dilekçe ile müracaat edecek.

Hazine aramak için nasıl izin alınır?

2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 50. Maddesi ve buna bağlı olarak çıkarılan Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde define aranmasına izin verilmektedir. Define aramak isteyenler, define arayacakları yerin bağlı olduğu müze müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ederler.

Hazine bulunduğunda nereye başvurulur?

Aşağıda bulunan belgeler ile mülki amirliğe başvuru yapılır. Başvuru yapanın bağlı bulunduğu yer değil, definenin bulunduğu köy ilçe il genelinde bulunan Mülki Amirliğe dilekçe ile başvurulur.

Denizde define aramak serbest mi?

Sahilde arama yapabilmeniz için bir dedektöre ihtiyacınız var. Ancak dedektörle yapılan aramaların yasal olup olmadığı konusunda akıllarda soru işaretleri var. Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Sahilde dedektörle arama yapmanın cezası konusunda bir kanun maddesi yok.

Define aramak yasak mı?

Türkiye genelinde define arama izni verilemez. Define aranacak yer 50 metrekareyi ve 10 metre derinliği geçemez.

Define bulunduğunda devlet ne kadar veriyor?

Yönetmelikte yer alan 18 Maddeye göre; Bulunan definenin Hazine ve Maliye Bakanlığınca geçer akçe olarak değeri tespit edilir. Define Hazineye ait arazide bulunmuşsa % 50'si define arayıcısına; özel veya tüzel kişilere ait arazide bulunmuşsa yüzde 40′ ı define arayıcısına, yüzde 10′ u ise mülk sahibine verilir.

Define aramanın cezası var mı?

Tarihi eser bulmak amacıyla izinsiz kazı veya sondaj yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. İzinsiz olarak define araştıranlar üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Denizde altın arama yasal mi?

İzinsiz bir şekilde altın ve define aramanın suç olduğunu bilmelisiniz. ... Bu durumda asıl dikkat edilmesi gereken detay, izinsiz bir şekilde dedektörsüz ya da dedektörle altın aramak kesinlikle suçtur. Yani izin alabilmeniz durumunda altın ve define arama işleminin yasal olduğu söylenebilir.