Kulak zarı delinmesi geçer mi?

İçindekiler:

  1. Kulak zarı delinmesi geçer mi?
  2. Kulak zarı deliğinin kapanması için ne yapılmalı?
  3. Kulak neden kan gelir?
  4. Kulak zarı deliğini ne kapatır?

Kulak zarı delinmesi geçer mi?

Kulak zarı deliklerinin tedavisi Kulak zarındaki delinmeler çoğunlukla birkaç hafta, bazen de birkaç ay içinde kendiliğinden iyileşir. Bu iyileşme süresi içinde kulağın su temasından ve travmalardan korunması gerekir. Kendiliğinden iyileşmeyen kulak zarı deliklerine müdahale etmek gerekir.

Kulak zarı deliğinin kapanması için ne yapılmalı?

Tüm tekniklerde iyileşmeyi sağlamak için delik olan zar bir doku parçası ile kapatılır. Bu işleme “miringoplasti” adı verilir. En güncel yöntem, kulak zarı deliğinin altına greft denilen dokuların yerleştirilmesi. Greftler ya hastanın kendisinden ya da başkalarından elde edilir.

Kulak neden kan gelir?

Kulak zarları hassas olduğu için kulak zarına yapılan darbe, yüksek ve alçak basınç, yüksek ses, kulağa giren cisimler, kulak temizleme amaçlı kulağa sokulan tehlikeli şeyler kulaktan kan gelmesine sebep olur.

Kulak zarı deliğini ne kapatır?

Çeşitli cerrahi teknikler vardır. Tüm tekniklerde iyileşmeyi sağlamak için delik olan zar bir doku parçası ile kapatılır. Bu işleme “miringoplasti” adı verilir. En güncel yöntem, kulak zarı deliğinin altına greft denilen dokuların yerleştirilmesi.