Mamografi kim ister?

İçindekiler:

  1. Mamografi kim ister?
  2. Mamografi sonucu aynı gün çıkar mı?
  3. Yağ bezesi için hangi bölüme gidilir?
  4. Mamografi testi nasıl yapılır?

Mamografi kim ister?

MAMOGRAFİ İÇİN HANGİ HEKİME BAŞVURMALI? Mamografi ile kanser taraması yaptırmak isteyen kadınlar meme radyolojisi konusunda deneyimli radyoloji uzmanına başvurmalıdır.

Mamografi sonucu aynı gün çıkar mı?

Mamografi sonucu almanın ne kadar sürdüğü, bir tarama veya teşhis amaçlı mamografi çekimi yaptırılıp yaptırmamaya göre farklılık gösterebilir. Tarama mamografisi sonuçlarını almak genellikle iki hafta sürerken teşhis amaçlı yapılan işlemden hemen sonra sonuç raporu doktordan ya da ilgili rapor biriminden alınabilir.

Yağ bezesi için hangi bölüme gidilir?

Lipom sorunu olup rahatsızlık duyan kişiler aldırmak için genel cerrahi uzmanı veya dermatoloji yani cildiye bölümlerine başvurabilirler. IDEA Kliniklerin her şubesinde görev yapan genel cerrahi uzmanları lipom konusunda oldukça tecrübelidirler.

Mamografi testi nasıl yapılır?

Mamografi, aslında meme dokusunun röntgen filminin çekilmesi işlemidir. Bu işlem sırasında meme, x ışını ile görüntüleme yapan mamografi cihazına ait 2 tabaka arasına konur ve bir miktar sıkıştırılır. Daha sonra meme dokusuna düşük miktarda x ışını verilerek meme dokusuna ait görüntü bilgisayar ortamına aktarılır.