Rasyonel olmak ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Rasyonel olmak ne demek TDK?
  2. Rasyonel olma nedir felsefe?
  3. Rasyonel sayı ne demek?
  4. Rasyonalite ne demek TDK?
  5. Ussallık tekniği nedir?

Rasyonel olmak ne demek TDK?

Rasyonel kelimesinin anlamı, ''Akla uygun, aklın kurallarına dayanan, ölçülü, hesaplı, ussal'' olarak TDK Sözlüğünde yer almaktadır.

Rasyonel olma nedir felsefe?

Rasyonellik, akılcılık ya da usçuluk anlamında felsefi terim ve önerme. ... Akılcılık, rasyonel olmanın niteliği ya da halidir - yani, akla dayalı ya da akla uygunluk. Akılcılık, kişinin inançlarının kişinin inanma nedenleriyle ve kişinin harekete geçme nedenleriyle yaptığı eylemlerle uyumlu olduğunu ima eder.

Rasyonel sayı ne demek?

Yani, a ve b tam sayı ve sıfır olmamak üzere a/b şeklindeki sayılara rasyonel sayı denir. Rasyonel sayılar, (oranlı sayılar) iki tam sayının birbirine oranı ile ifade edilebilen sayıların oluşturduğu kümedir. Rasyonel sayılar tam sayıların bir genişlemesidir ve ile gösterilir.

Rasyonalite ne demek TDK?

TDK'ya göre rasyonellik, aklın kurallarına uygun olan, anlaşılmaya uygun durumda olan, tutarlı, mantık çerçevelerine uygun anlamı taşır.

Ussallık tekniği nedir?

ussallık testlerinde, mali nitelikli olmayan faaliyet verilerinden yararlanarak bir hesap kaleminin denetçi açısından beklenen tutarının tahmin edilmesi amaçlanır. Ussallık testlerinde bağımsız değişkenlerden yararlanılarak bir bağlı değişkendeki değişikliğin analizi yoluna gidilir.