Unsuz mercimek corbasi olur mu?

İçindekiler:

  1. Unsuz mercimek corbasi olur mu?
  2. Normal tencerede mercimek çorbası nasıl yapılır?
  3. Tencerede mercimek nasıl yapılır?
  4. Duduklu tencerede mercimek kac dakikada piser?

Unsuz mercimek corbasi olur mu?

Unsuz mercimek çorbası yapımı için ilk olarak mercimekleri güzelce yıkayın ve süzülmesi için kenara alın. Patates, soğan ve havucu da soyup iri iri doğrayın. ... Üzerine havuç ve patatesi de ekleyip birkaç dakika kavurun. Daha sonra mercimekleri de tencereye alın.

Normal tencerede mercimek çorbası nasıl yapılır?

Düdüklü tencereye ya da normal bir tencereye mercimeği, soğanı, 6 su bardağı kadar suyu ve tuzu koyunuz. Normal tencerede pişiriyorsanız mercimek eriyinceye kadar ara sıra karıştırarak 30-40 dakika pişiriniz. Düdüklü tencerede pişiriyorsanız kapağını kapatıp kaynayınca altını kısın ve 15-20 dakika pişirin.

Tencerede mercimek nasıl yapılır?

Mercimekleri yıkayıp çelik tencerenize alın. Sebzeleri de istediğiniz gibi gelişigüzel doğrayıp tencereye alın. Salça, tuz ve tavuk suyunu (bulyon) da tencereye alıp üzerine suyunu ilave edin. Çorba kaynayana kadar ocağın altı açık olsun.

Duduklu tencerede mercimek kac dakikada piser?

Soğanı, sarımsağı, havucu ve salçayı tereyağı ile birlikte düdüklüye alın. Salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurun, mercimek ve suyunu ilave ederek karıştırın. Tuzunu, karabiberini ve nanesini ilave edip düdüklüyü kapatın ve orta ateşte düdük ötünceye kadar pişirin. Düdük öttükten sonra altını kısın 15 dakika pişirin.