Akademik Personel ve Lisansüstü eğitimi Giriş Sınavına Kimler Girebilir?

İçindekiler:

  1. Akademik Personel ve Lisansüstü eğitimi Giriş Sınavına Kimler Girebilir?
  2. Akademik lisans eğitim Sınavı Nedir?
  3. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı Ne Zaman?
  4. Akademik personel sınavı ne zaman?
  5. ALES'e kimler girebilir 2021?

Akademik Personel ve Lisansüstü eğitimi Giriş Sınavına Kimler Girebilir?

3-ALES'e kimler başvurabilir? Sınava, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler.

Akademik lisans eğitim Sınavı Nedir?

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı), lisansüstü (yüksek lisans) eğitime başvuracak kişilerin ve akademik personel kadrolarına (araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman çevirici gibi) atanmak isteyen adayların girmesi gereken bir sınavdır.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı Ne Zaman?

ALES NE ZAMAN, HANGİ GÜN YAPILACAK? 2021 yılında Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın ikincisi Pazar günü yapılacak. Saat 10:15'te başlayacak olan sınavın giriş belgeleri ise en geç sınava 1 hafta kala yayınlanmış olacak.

Akademik personel sınavı ne zaman?

ÖSYM'nin güncel sınav takvimine göre, 2019-ALES/1 16 Ağustos 2020 tarihinde, 2019-ALES/2 06 Aralık 2020 tarihinde uygulanacaktır.

ALES'e kimler girebilir 2021?

Yüksek lisans programlarına yapılacak başvurular kapsamında değerlendirirsek sınava, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler.