10 gün rapor parası nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. 10 gün rapor parası nasıl alınır?
  2. Geçmişe dönük rapor parası nasıl alınır?
  3. 4c rapor parası alabilir mi?
  4. Rapor parası kaç yıl içinde alınmalı?

10 gün rapor parası nasıl alınır?

İşveren ise raporu e-Rapor sistemine girer. Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri raporu inceler ve onay verdikleri takdirde PTT'ye ödeme talimatı verir. İşçiye giden bildirim sonrası rapor parasını PTT şubelerinden alabilir.

Geçmişe dönük rapor parası nasıl alınır?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilmektedir.

4c rapor parası alabilir mi?

4c'lilere herhangi bir kaza geçirmeleri veya hastalığa yakalanmaları halinde çeşitli sürelerle sınırları belirtilmek suretiyle iyileşene kadar izin verilmektedir. Bu sürede 4c'lilere herhangi bir rapor parası verilmemektedir.

Rapor parası kaç yıl içinde alınmalı?

5 YIL İÇİNDE ALINMAZSA HAK ORTADAN KALKAR SGK'dan yapılan geçici iş göremezlik ödeneği, evlenme ve cenaze ödenekleri ile ölüm toptan ödemeleri gibi bazı ödemelerde ise hak düşürücü süreler uygulanmaktadır. Bu alacakların beş yıl içinde alınmaması halinde hak ortadan kalkar.