Aykut Kocaman istifa etti mi?

İçindekiler:

  1. Aykut Kocaman istifa etti mi?
  2. Başakşehir teknik direktörü kim olacak?
  3. Teknik direktör nasıl olunur?
  4. UEFA B lisansı hangi takımları çalıştırır?
  5. Antrenör olmak için ne okumak gerekir?
  6. UEFA B Lisansı nedir?
  7. UEFA A lisans antrenörlük belgesi ne işe yarar?

Aykut Kocaman istifa etti mi?

Başakşehir'de teknik direktör Aykut Kocaman'ın istifasının kabul edildiği açıklandı. İŞTE YAPILAN AÇIKLAMA: Süper Lig'in 8. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük'e mağlup olduğumuz maçın ardından teknik direktörümüz Aykut Kocaman, Yönetim Kurulumuza istifasını sundu.

Başakşehir teknik direktörü kim olacak?

Turuncu-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, teknik direktörlük görevi için Emre Belözoğlu ile anlaşmaya varmıştır. Başkanımız Göksel Gümüşdağ ve Emre Belözoğlu'nun katılacağı imza töreni, yarın saat 15.00'te stadımızdaki basın toplantı odasında gerçekleştirilecektir.

Teknik direktör nasıl olunur?

Bunun iki farklı yolu vardır. Genel olarak sporcu geçmişi bulunan kişiler federasyona başvurmak suretiyle gerekli sınavları geçerek teknik direktör belgesi elde edebilir. İkinci yol ise üniversitelerin farklı spor bölümlerinden ve beden eğitimi öğretmenliği üzerinden mezun olmak gerekir.

UEFA B lisansı hangi takımları çalıştırır?

UEFA B” Lisanslı antrenörler, profesyonel kulüplerin 15 yaş altı (U15) takımlarında veya amatör kulüplerin her yaş grubundaki takımlarında teknik sorumlu olarak, Kadınlar 1. Ligi takımlarında teknik sorumlu olarak, TFF 2. Lig ve altındaki liglerdeki takımlarda yardımcı antrenör olarak da çalışabilirler.

Antrenör olmak için ne okumak gerekir?

Öncelikle antrenörün en az lise mezunu olması gerekir. Ayrıca antrenörlerin genel olarak zihinsel ve fiziksel bir engeli bulunmamalıdır. Cezai hüküm giymeyen ve herhangi bir cezası olmayan kişiler antrenör olabilirler. Bazı spor dallarında antrenör olunabilmesi için de yaş sınırı bulunmaktadır.

UEFA B Lisansı nedir?

Pratik ve teorik derslerden oluşan, en az 120 saatlik eğitim programı. Teorik ve pratik sınavlarda %60 başarı gösterenlere UEFA B Antrenör Lisansı verilir.

UEFA A lisans antrenörlük belgesi ne işe yarar?

A lisansına sahip olanlar ise Milli takımlar, Süper Lig ve TFF 1. Lig takımlarında yardımcı teknik direktör olarak görev alabilir. UEFA Pro lisansa sahip olmak için ise A lisansıyla en az 3 yıl çalışılması gerekiyor. ... Pro Lisans ile her ligde A takım teknik direktörlüğü yapılabiliyor.