Kekik suyu bağırsaklara iyi gelir mi?

İçindekiler:

  1. Kekik suyu bağırsaklara iyi gelir mi?
  2. Kekik çayının zararları nelerdir?
  3. Kekik çayı uykusuzluk yapar mı?
  4. Kekik ne kadar tüketilmeli?
  5. Kekik suyu gaza iyi gelir mı?
  6. Kekik çayı ne kadar tüketilmeli?

Kekik suyu bağırsaklara iyi gelir mi?

Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olan kekik suyu aynı zamanda güçlü bir ödem söktürücüdür. Düzenli olarak içildiğinde kabızlığa iyi gelerek kabızlıktan kaynaklı oluşan şişkinliğe iyi gelmektedir.

Kekik çayının zararları nelerdir?

Bazı kanser türlerinin semptomlarını kötüleştirebilir. Kekik çayı vücutta östrojen gibi davranabilir. Bu da meme kanseri, rahim kanseri ve yumurtalık kanseri gibi hormona duyarlı kanser türlerinin semptomlarının kötüleşmesine neden olabilir. Bu tür rahatsızlıkları olanlar kekik çayından kaçınmalıdır.

Kekik çayı uykusuzluk yapar mı?

Kekiğin sinir sistemi üzerinde olumlu etkisi olduğundan dolayı uykusuzluğa neden olabilecek sorunları ortadan kaldırabilir. Yatmadan önce tüketilen bir bardak kekik çayı iyi bir uyku çekmenize yardımcı olabilir.

Kekik ne kadar tüketilmeli?

10-15 dakika çayın demlenmesini bekleyin, ardından süzgeçten geçirerek tüketin. Kekik çayını günde 2 bardağı geçmeyecek şekilde içebilirsiniz.

Kekik suyu gaza iyi gelir mı?

Kekik Çayı: Sürekli olarak gaz sancısı yaşıyorsanız kekik çayı tam da size göre olan bir bitkisel çaydır. Kekik çayı midede ki tüm şişkinliği ve gazı anında götürür. Kişinin gaz sancısı gibi şikayetleri yaşamasını önler. Kekik çayı son derecede faydalı olan bir çaydır.

Kekik çayı ne kadar tüketilmeli?

1- Günde iki kere: Bu mucizevi etkileri olan çay sabah ve akşam saatlerinde iki kere içilebilir. Aynı zamanda gece yatmadan önce içildiği takdirde yağ yakımını hızlandırdığı söyleniyor. Aşırıya kaçıldığı takdirde sindirim sorunlarına yol açtığı için günde iki fincandan fazla içilmemesi öneriliyor.