Idrar tahlili ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Idrar tahlili ne kadar sürer?
  2. Idrar tahlili ilk idrar mı?
  3. İdrar testini sabah yapmak şart mı?
  4. Çok su içmek idrar testini etkiler mi?

Idrar tahlili ne kadar sürer?

Laboratuvar hizmetimizde "İdrar Testi" aynı gün içerisinde sonuçlanırken,"Kan Kültürü" testimiz ise 7 gün sonra sonuçlanmakta ve "Tüberküloz Kültürü" testimizin sonucu ise tam 45 gün sonra çıkmaktadır.İlgili test sürelerini aşağıdan görebilirsiniz.

Idrar tahlili ilk idrar mı?

Bu test için hastanın herhangi bir hazırlık yapmasına gerek yoktur. Fakat daha konsantre olması hasebiyle sabah ilk idrar daha doğru sonuçlar almaya yardımcı olur.

İdrar testini sabah yapmak şart mı?

Bu bakımdan gebelik daha 4-5 günlükse idrar testi doğru sonuç vermeyebilir, fakat 10 gün ve üzerindeki gebeliklerde idrar testine başvurmak doğru olacaktır. Ayrıca idrarda gebeliğe bakılacaksa sabah aç karnına, ilk idrarda gebelik testi yapılması, sonuçların daha güvenli olabilmesi bakımından önemlidir.

Çok su içmek idrar testini etkiler mi?

Sıvı alımınız. Testi yapmadan önce çok fazla su içmiş olmanız, idrarınızdaki hCG seviyesini azaltabilir, bu da testin bu gebelik hormonunu saptamasını zorlaştırabilir. Testi yapma şekliniz. Alacağınız sonucu etkileyebileceği için, testi uygularken kullanım talimatlarına tam olarak uymanız önemlidir.