Adel ismi caiz mi?

İçindekiler:

  1. Adel ismi caiz mi?
  2. Adel ne anlama gelir?
  3. Liva kuranda geçiyor mu?
  4. Asel Kuranda ne demek?
  5. Lalin isminin kökeni nedir?

Adel ismi caiz mi?

Özellikle Kur'an da geçen isimler olmasına dikkat eden kişilerin sayısı çoktur. ... Kur'an-ı Kerim'in herhangi bir ayetinde Adel ismi yer almamaktadır. Ancak İslami açıdan bu ismi çocuğunuza koymakta herhangi bir olumsuz durum yer almamaktadır.

Adel ne anlama gelir?

Son dönemlerin en ilginç isimleri arasında Adel gelmektedir. ... Türkçeye yeni dönemde yerleşmiş olan bu isim kız çocukları için kullanılır. Türkçe anlamına bakılacak olduğunda, 'Soylu ve asil' anlamları üzerinden tarif edildiğini söylemek mümkün.

Liva kuranda geçiyor mu?

Liva erkek ismi olarak kullanılırken, bayrak, tugay ve sancak anlamları ile kullanılmaktadır. ... Liva ismi Kur 'an da Livaü'l Hamd olarak geçmektedir. Hz. Muhammed (S.A.V.) in sancağına verilen isimdir.

Asel Kuranda ne demek?

Asel ismi Kur'an'da geçmektedir. Muhammed suresinin 15. ayeti, bu sözcüğü içerir. Bu ayette cennetteki bal ırmağından bahsedilirken Asel kelimesi kullanılmaktadır.

Lalin isminin kökeni nedir?

Lalin isminin anlamı eski dilde kırmızı renkli olan anlamına gelmektedir. Yakut kırmızısı anlamını da taşımaktadır. İsmin kökeni: Türkçe, Arapça, Farsça.