Sünnet çocuğuna neden lokum verilir?

İçindekiler:

  1. Sünnet çocuğuna neden lokum verilir?
  2. Kirve kim olamaz?
  3. Sünnet olan çocuklara sargıyı sökmek için ne yapılır?
  4. Sünnette Kirveye ne alınır?

Sünnet çocuğuna neden lokum verilir?

Sünnet esnasında çocuğun ağlamaması için ağzına lokum konularak ağzı tatlandırılmaya çalışılır ki bu usulde çocuk boğulma tehlikesi geçirir. ... Sünnette kirvelik önemli bir konu olup kirve olan kişi çocuğun masraflarını karşılar. Aile ile kirve arasında sıkı dostluk bağları kurulur.

Kirve kim olamaz?

Batı Ege'de Avşar ve Kaçar Yörükleri'nin yaşadığı yerlerde ise kirve "sünnet babası" olarak anılır. Sünnet babası çocuğun dedesi, amcası, dayısı veya halk arasından bir kişi olabilir. Çocuğa çeşitli hediyeler veren ve saygı gören bu zatla kirvelikte olduğu gibi bir sıhrî akrabalık kurulmaz.

Sünnet olan çocuklara sargıyı sökmek için ne yapılır?

Aileler sargıyı çıkarmaktan endişe etmemelidir. Ilık su ile ıslatıldıktan sonra sargı kolaylıkla, dikkatli bir şekilde çıkarılabilir. Her gün ılık su ile pansuman yapılabilir. Sargıyı çıkardıktan sonra antibiyotik içeren krem ince bir tabaka halinde sadece dikiş yerine sürülmelidir.

Sünnette Kirveye ne alınır?

Sünnet olacak çocuğun giysisi kirve tarafından alınır. Kirve çocuğa altın, saat vb. gibi armağanlar getirir. Çocuğun babası tarafından kirveye halı, elbise vb. gibi armağan verilir.