Kuru erik nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Kuru erik nasıl kullanılır?
  2. Kabızlık için kuru erik nasıl yenir?
  3. Olgun erik nasıl kurutulur?
  4. Kuru erik şekere iyi gelir mi?
  5. Erik kurusu nasıl yenir?

Kuru erik nasıl kullanılır?

3. Kuru kayısı ve kuru eriği akşamdan br bardak suya koyun ve bir gece bekletin. Sabah aç karnına bu suyu için ve kuru meyveleri yiyin. Bağırsakları aktive eden kuru kayısı ve kuru erik dışkılama problemlerinin ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Kabızlık için kuru erik nasıl yenir?

Kabızlık İçin Kuru Erik 2 adet kuru kayısı ve 3 adet kuru erik yıkanıp temizlendikten sonra 400 ml suyun içine atılır ve üzeri kapatılarak oda sıcaklığında 1 gece bekletilir. Sabah aç karnına suyu içip kuru meyveleri yemek gün içinde bağırsaklarınızın daha iyi çalışmasına yardımcı olacaktır.

Olgun erik nasıl kurutulur?

Erik iki şekilde kurutulabilir. Birinci yöntemde eriğin çekirdeğini çıkarılırken, ikincisi çıkarmadan yapılır. Kurutacağınız erikleri yıkayarak temizleyin. Daha sonra bir müddet kurumaları için bekleyin.

Kuru erik şekere iyi gelir mi?

Kuru erikte bulunan laksatif etki ve lifler bağırsakların hızlı çalışmasını sağlar. Vücuda giren şeker ve yağların daha kolay sindirilmesini ve atılmasını da destekleyen kuru erik, ara öğünlerde tok tutan bir atıştırmalık olarak ilgi görür.

Erik kurusu nasıl yenir?

Kuru Erik Nasıl Tüketilmeli?
  1. Kuru erikten hoşaf yapabilir, yaz sıcaklarında içinizi ferahlatabilirsiniz. ...
  2. Tam buğday unu veya beyaz un ile hazırlanan keklerin içine bir kase kuru erik atarak, kek aromasını daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.
Daha fazla öğe...