Emziren anne turp yerse ne olur?

İçindekiler:

  1. Emziren anne turp yerse ne olur?
  2. Emzirme döneminde hangi meyveler yenir?
  3. Emziren anne Asure yiyebilir mi?
  4. Anne ne yerse bebekte gaz olur?

Emziren anne turp yerse ne olur?

Yenilen kuru baklagiller, lahana, turp, (karnabahar, brokoli gibi bazı kış sebzeleri, kuru baklagiller, çiğ sebze ve meyve, soğuk şekersiz süt ve yoğurt vb.) gibi besinler gaz sıkıntısı yapabilir. Bu tarz durumlarda bebeğin gaz sıkıntısı çekmemesi için bu besinlerden uzak durulmalıdır.

Emzirme döneminde hangi meyveler yenir?

Gaz Yapan Yiyeceklerden Uzak Durun! Meyveler (özellikle portakal, mandalina, greyfurt, üzüm, karpuz, vişne, erik) Karnabahar, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, lahana gibi pişmiş sebzeler. Bezelye, kuru fasulye, nohut, barbunya gibi kuru baklagiller.

Emziren anne Asure yiyebilir mi?

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri Baş Diyetisyeni Sunay Kütük, tamamen bitkisel kaynaklı protein içeriğine sahip aşurenin, emziren annelerin yeterli besin ögelerini almasını sağlayarak, sütünü artırdığını söyledi. çeşitleri içeren zengin vitamin ve mineral içeriğine sahip olduğunu söyledi.

Anne ne yerse bebekte gaz olur?

Eğer anne bebeğini emziriyorsa, kendine gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalı. Örneğin, soğan, kuru fasulye, karnabahar, brokoli, kepekli yiyecekler, lahana, portakal, limon, greyfurt. Kafein içeren içecekler, çikolata, çay hem gaz yapar, hem de bebekte uykusuzluğa ve huzursuzluğa sebep olur.