Lazer epilasyon yaptırmak günah mı?

İçindekiler:

  1. Lazer epilasyon yaptırmak günah mı?
  2. Hamile iken epilasyon aleti kullanılır mı?
  3. Bacak kılları kas gelişimi engeller mi?
  4. Avret yerlerinin temizliği nasıl yapılır?
  5. Lazer epilasyon için nereye gitmeli?

Lazer epilasyon yaptırmak günah mı?

Caizdir. Vücutta alınması gereken tüylere yönelik bir şey ise caiz olur. Burada kişiye başkası yapıyorsa yaptıran kişinin mahrem yerleriyle mi ilgili başka yerlerle mi ilgili ona göre değişir. Mahrem yerlere başkasının lazer epilasyon yapılıyorsa bu haramdır.

Hamile iken epilasyon aleti kullanılır mı?

Gebelikte lazer ya da elektroliz (iğne aspirasyonu) yöntemleriyle epilasyon yapılmasının bir zararı yoktur. Lazer uygulanması röntgen ışını veya benzer dalgalar içermez o nedenle bebeğe zararlı değildir.

Bacak kılları kas gelişimi engeller mi?

Vücuttaki kılların kas gelişiminde en ufak bir etkisi yoktur. Kaslarınız için almış olduğunuz protein kıl kökleri tarafından kullanılmaz. Çünkü derimiz ve kas dokularımız arasında birçok katman vardır ve kıl kökleri kas dokularından tamamen ayrı beslenir.

Avret yerlerinin temizliği nasıl yapılır?

Genital bölge asla nemli bırakılmamalı, temizlik önden arkaya doğru yapılmalıdır. Temizlikten sonra bölge mümkünse fön aletiyle kurulanmalıdır. Genital bölgede bulunan kıllar çok uzatılmadan periyodik olarak iyi cins bir jiletle, kılların çıkma açısına uygun olarak tahriş oluşturmadan temizlenmelidir.

Lazer epilasyon için nereye gitmeli?

Lazer epilasyon sadece tıp merkezi, poliklinik, muayenehane gibi sağlık kuruluşlarında yapılabilir.