BİMER ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. BİMER ne işe yarar?
  2. Bimerin açılımı ve hangi konularda hizmet verir?
  3. 150 ne için aranır?
  4. Bimer ile CİMER aynı mı?
  5. 150 numarası kime ait?

BİMER ne işe yarar?

BİMER, Başbakanlık Bilgi İşlem Başkanlığınca yazılımı gerçekleştirilen bir program ile web sayfası üzerinden kullanılan bir sistem olup, vatandaş ile devlet arasındaki iletişim kanallarını açık tutarak, müracaatların her zaman ve her yerden yapılabilmesini mümkün kılmaktadır.

Bimerin açılımı ve hangi konularda hizmet verir?

Bimer, açılımı Başbakanlık İletişim Merkezi. İletişim Teknolojileri kullanılarak hayata geçirilmiş bir halkla ilişkiler sistemi. ... Vatandaşlık haklarımızı kullanarak sesimizi devlet üst mercilerine duyurmanın yolu BİMER'den geçiyor.

150 ne için aranır?

TELEFON İLE MÜRACAAT Sabit telefonlardan ve cep telefonlarından Alo 150'ye ulaşmak için 150 çevrilir. “Alo 150” hangi ilimizden aranırsa, o ilin valiliğindeki görevli halkla ilişkiler personeli telefonu açmaktadır. Telefonla arayan vatandaşın kişisel bilgileri ve müracaatının konusu elektronik ortama kaydedilir.

Bimer ile CİMER aynı mı?

Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) başvurularıyla birlikte vatandaşlar isteklerini ve şikayetlerini yazabiliyorlar.

150 numarası kime ait?

TELEFON İLE MÜRACAAT BİMER uygulaması için Türkiye genelinde "Alo 150" numarası tahsis edilmiştir. Bu numaradan BİMER'e ulaşılabilir. "Alo 150" numarası sabit telefonlardan aranabileceği gibi cep telefonlarından da aranabilir.