Papaya nasıl bir bitkidir?

İçindekiler:

  1. Papaya nasıl bir bitkidir?
  2. Papayanın olgunlaştığı nasıl anlaşılır?
  3. Mango olgunluğu nasıl anlaşılır?
  4. Papaya çekirdekten yetişir mi?
  5. Papaya boyu kaç cm?
  6. Pepino nasıl yetiştirilir?
  7. Pepino agaci ne zaman dikilir?
  8. Pepino kaç yıllık bitkidir?

Papaya nasıl bir bitkidir?

Papaya, Carica papaya bitkisinin meyvesi ve Carica cinsinin bir üyesi. Papaya'nın ana vatanının Güney Meksika ve Orta Amerika olduğu sanılmaktadır. Ona "kavun ağacı" meyvesine de, kavun ağacı yemişi denmektedir. Çünkü papayanın bir çeşidinin meyvesinin görünümü kavuna benzese de, tadı balkabağına yakındır.

Papayanın olgunlaştığı nasıl anlaşılır?

Rengi yeşil olan papaya tam olgunlaşmamış demektir. Şayet alınan papaya olgun değilse, direkt güneş ışığından uzak ve oda sıcaklığında saklanmalıdır. Bu şekilde 2-3 gün içerisinde papayının olgunlaştığı görülecektir. Papayayı yıkayıp, boylamasına ortadan ikiye kesin.

Mango olgunluğu nasıl anlaşılır?

Mango yeşil, kırmızı ve sarı tonlarındadır....Mangoyu kâğıt torbaya veya gazete kâğıdına sararak olgunlaştır.

  1. Alternatif olarak, mangoyu sıcak bir yerde soğanla veya samanla kaplayarak da olgunlaştırmayı da deneyebilirsin. ...
  2. Mangoyu kâğıt torbaya ya da gazeteye sararken torbanın ağzını tamamen kapatmadığından emin ol.

Papaya çekirdekten yetişir mi?

Papaya Tohum ile yetiştirilir. çelikleme yönetimi ile üretilmez. Papaya ağaçıın gövdesi yumuşak ve kabadır. ... Papaya Tohumu zeytin çekirdeğinden biraz daha küçüktür.

Papaya boyu kaç cm?

Meyvesi oval bir bicimde ve ortalama 25 cm bulan Papaya kimi yerlerde agirligi 3-6 kg bulur.

Pepino nasıl yetiştirilir?

Bol güneş alan ve temiz hava olan bir yerde yetiştirebilirsiniz. Kapalı ortamlarda bitki büyür ama meyve vermeyecektir. Pepinoyu 7-10 numara saksılarda yetiştirebilirsiniz. Kaliteli bir pepino bitkisinde meyve ağırlığı 1 salkımda 2 veya 3 meyve olmalıdır.

Pepino agaci ne zaman dikilir?

Yani serada patlıcan yetiştiriciliğine uygun davranmak ve program izlemek tavsiye edilmektedir. Dikimden sonra hasat dikim dönemine ve hava şartlarına bağlı olmakla birlikte, ortalama olarak eylül ayında dikilen fidan'ın meyvesi ocak ayında, ekim ayında dikilen ise şubat sonunda hasat dönemi gelmektedir.

Pepino kaç yıllık bitkidir?

Solanaceae (Patlıcangiller) familyasına dahil olan pepino, Yeni Zelanda, Şili, Kolombiya gibi ülkelerde oldukça fazla üretilmekle birlikte ülkemizde de yeni yeni üretimine başlanılmış bulunmaktadır. Çok yıllık bir tür oluşuna karşın tek yıllık olarak yetiştirilmektedir.