Neden balmumu?

İçindekiler:

  1. Neden balmumu?
  2. Balmumu hammaddesi nedir?
  3. Balmumu doğal mıdır?
  4. Arı mumu neden yapılır?
  5. Parafin balmumu nedir?
  6. Bitkisel Parafin nedir?
  7. Bal peteği nasıl olur?
  8. Arı bal için kaç km uzağa gider?

Neden balmumu?

Balmumu, arıların kovanlarını korumak için ürettikleri bir maddedir. Başta ilaç sanayi olmak üzere birçok farklı alanda kullanımı yaygındır. En önemli özelliği ise su geçirmemesidir.

Balmumu hammaddesi nedir?

Bal mumunun ham maddesi yine baldır. Bal mumu üretimi sırasında arıların nektar ve polen tükettikleri de gözlenmiştir. Eritildiğinde su üzerinde toplanır. Balmumu; molekül ağırlığı yüksek, doymuş veya doymamış bazı asitler, alkol ve ester karışımıdır.

Balmumu doğal mıdır?

Balmumu, Asya kökenli Apis dorsata, Apis florea, Apis indica, Afrika kökenli Apis mellifera adansonii ve Avrupa kökenli Apis mellifera gibi farklı balarıları tarafından üretilen doğal bir üründür.

Arı mumu neden yapılır?

Balmumu, arıların peteklerini yapmak için karın halkalarında (segmentlerde) bulunan balmumu bezlerinden salgıladıkları yumuşak sarı veya daha koyu madde. Genellikle balmumu deyince arının hazırladığı petekteki mum anlaşılır. Bunun yanında sanayide hazırlanan maddeye de balmumu denir.

Parafin balmumu nedir?

Parafin, petrol ile elde edilen bir mum çeşididir. Kokusuz olarak üretilen parafin, son zamanlarda tükettiğimiz bazı sıvı ve katı yiyeceklerin saklanmasında kullanılmaktadır.

Bitkisel Parafin nedir?

Soya veya Ayçiçek Parafini ; hammaddesi bitkisel olan tamamen soya yağı veya ayçiçek yağının özel olarak çeşitli bitkisel materyallerle karıştırılması sonucu elde edilen naturel parafinlerdir. İçerisinde herhangi bir petrol türevi bulunmaz.

Bal peteği nasıl olur?

Başlangıçta sıvı halde üretilen bal mumları işçi arının ağzında şekil verilerek kovan içerisinde örülmeye başlar her bir arı toplu ine ucu kadar çıkardığı bal mumunun şekil vererek altıgen şeklinde bal peteğini örmeye başlar.Arıları petekleri örürken bu işlemi belli bir açı ve standart da yaparlar ki bal üretildiği ...

Arı bal için kaç km uzağa gider?

1 kilo bal üretmek için 10 binlerce arının milyonlarca çiçeğe konduğunu dile getiren Korkmaz, “Bal arılarının, 1 kg bal üretebilmek için 40 bin arının 6 milyon çiçeğe konması gerekiyor. Bir kovan arı yarım kiloluk bal için 88 km kadar uçar. Bir işçi arı hayatı boyunca 1/12 çay kaşığı bal yapabiliyor.