Maydanoz yağı evde nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Maydanoz yağı evde nasıl yapılır?
  2. Maydanoz tohumu yağı ne işe yarar?
  3. Maydanoz tohumu yağı nasıl elde edilir?
  4. Maydanoz yağı kilo verdirir mi?

Maydanoz yağı evde nasıl yapılır?

Maydanozları irice doğrayıp mutfak robotuna alın. Üzerine zeytinyağını ekleyip 10 saniye kadar robottan geçirin. Ayçiçeği yağını ekleyip 1 dakika daha robotta çekin. Karışımı üzerine tülbent yaydığınız süzgece döküp 30 dakika kadar bekletin.

Maydanoz tohumu yağı ne işe yarar?

sindirim problemlerini giderir, detoks olarak kullanılabilir, ateş düşürücüdür. yüksek tansiyonu düşürmede yardımcıdır, kabızlığa karşı dışkıyı yumuşatıcı etki gösterir, afrodizyak özelliği bulunur, büzücü etkisi ile kanayan yaraları durdurabilir, saç köklerini güçlendirir ve yeni saç oluşumunu hızlandırır.

Maydanoz tohumu yağı nasıl elde edilir?

Bir kevgir yardımıyla maydanozları kaynamış olan suyun içine 12 – 20 saniye kalacak şekilde, daldırıp çıkarın ve buzlu su kabının içine koyarak şoklayın. Soğumuş maydanozları alın ve temiz bir bez ile kurulayın. Bundan sonra blendere alarak içerisine bir fincan zeytinyağı koyup karıştırmaya başlayın.

Maydanoz yağı kilo verdirir mi?

Maydanoz yağı zayıflatma özelliğine sahiptir. Zaten maydanozun kendisi de zayıflama kürleri sırasında yaygın olarak kullanılır. Maydanoz yağındaki uçucu yağlar, zayıflama çalışmalarında etkili olabilmektedir. Sindirim sistemini düzenleyip metabolizmayı hızlandırdığı için kilo vermeye yardımcı olabilir.