Devlet Hastanesi Acilden para alıyor mu?

İçindekiler:

  1. Devlet Hastanesi Acilden para alıyor mu?
  2. Acilde muayene ücreti alınıyor mu?
  3. Acilde muayene ücreti alınır mı?
  4. Özel hastanelerde hafta sonu ameliyat olur mu?
  5. Sigortasız kan testi ne kadar?

Devlet Hastanesi Acilden para alıyor mu?

Acil hal boyunca yapılan tüm tedaviler ücretsizdir.

Acilde muayene ücreti alınıyor mu?

Yönetmeliğe göre acile başvuran hastalardan para alınmıyor. Bunun için bazı sağlık sorunlarının kişide mevcut olması gerekiyor. Aynı şekilde özel hastaneden ambulans talebinde bulunulduğunda da ücret ödenmiyor. Ancak acil servislerin ücretsiz olması için bazı koşullar gerekiyor.

Acilde muayene ücreti alınır mı?

Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) gereği acil hizmetler için sigortalıdan herhangi bir ücret alınmaması gerekmektedir. ... Muayene sonucunda acil olduğu tespit edilenler için ise SUT'un 2.2.1.B-2 numaralı maddesinin birinci ve ikinci fıkralarındaki ilgili hükümler uygulanır.

Özel hastanelerde hafta sonu ameliyat olur mu?

Hafta içi ve mesai saatleri içerisinde ise SGK ile sözleşmeli özel olsun kamu olsun herhangi bir sağlık hizmet sunucusundan hizmet almak mümkün. Ne var ki poliklinik hizmetleri yani normal/rutin kontroller için hafta sonları ve akşam saatlerinde özel hastanelere gidilemeyecek.

Sigortasız kan testi ne kadar?

Devlet hastaneleri tahlil fiyatları sigortalı vatandaşlardan alınmamaktadır. Sigortasız vatandaşlardan da tahlil ücretlerinin miktarı yapılan tetkiklere ve tetkik analizlerine göre değişiklik gösterir. Sigortasız vatandaşların tahlillerden önce de yaklaşık 35 lira olan muayene ücretini ödemeleri istenmektedir.