Apartmanda kedi beslemek suç mu?

İçindekiler:

  1. Apartmanda kedi beslemek suç mu?
  2. Apartman bahçesinde kedi beslemek yasal mı?
  3. Bina içinde kedi beslemek yasak mı?
  4. Evde kaç kedi beslenebilir?
  5. Kiracı evde kedi besleyebilir mi?
  6. Binanın bahçesinde köpek beslemek yasak mı?
  7. Bir evde kaç köpek beslenebilir?
  8. Hangi hayvanları beslemek serbest?
  9. Lojmanda kedi beslenir mi?
  10. Apartmanda köpek beslemek nereye şikayet edilir?

Apartmanda kedi beslemek suç mu?

Ev hayvanı beslemek bir suç ya da kabahat değildir. ... Eğer yasak hüküm varsa hemen tahliye edilsin” Oysa tahliye kararınca hayvan çevresine zarar veriyorsa, komşuları rahatsız ediyorsa ya da evdeki hayvan sayısı çoksa (kabul edilebilir tolerans limitinin üzerinde ise) verilmesi gerekir.

Apartman bahçesinde kedi beslemek yasal mı?

BESLEMEK YASAL HAKTIR Kanun, hayvanların bulunduğu her yerde beslenmesini hükme bağlamıştır. Bir hayvansever, her yerde sahipsiz hayvanların önüne, yemek-su koyabilir, bir başka ifade ile; besleyebilir. Dolayısıyla, sahipsiz kedi-köpeğe bahçeli alanlarda mama su vermek, doyurmak ve barındırmak, yasal haktır.

Bina içinde kedi beslemek yasak mı?

Buna göre tüm hayvanlar korunma ve barınma hakkına sahiptir. ... Bu yükümlülükler yerine getirildiği takdirde mevzuatımıza göre evcil hayvan olarak kabul edilen tüm hayvanları besleme hakkına vatandaşlarımız sahiptir. Apartmanlar,müstakil evler,apartmanlar ve site içerisinde evcil hayvanlar beslenebilir.

Evde kaç kedi beslenebilir?

* 1 kişinin en fazla 3 kedisi olmalı. Evde yaşayan her diğer kişi için 1 kedi eklenebilir. Yani iki kişinin maksimum 4 kedisi olabilir. * Kedi sayısı evdeki insan sayısını geçmemeli.

Kiracı evde kedi besleyebilir mi?

Kiracı evde köpek besleyebilir mi? Kiracının evde evcil hayvan beslemesi apartman yönetim planına ve ev sahibine bağlı oluyor. Kanunda kedi ve köpek gibi hayvan türleri apartmanda beslenemez diye bir hüküm bulunmuyor. Bu durum apartman yönetim planında belirleniyor.

Binanın bahçesinde köpek beslemek yasak mı?

Apartman dairesinde ev hayvanı olarak kedi/ köpek besleme yasağı kanunun saydığı bu noktalardan hangisinin kapsamına girmektedir? Hiçbirine.. ... Apartmanın ortak alanlarında ( bahçesinde, kat boşluklarında, vs.) kedi köpek beslenmesi yasaklanabilir, bu madde 28 'in kapsamına girer.

Bir evde kaç köpek beslenebilir?

Buna bir sınırlandırma bir düzenleme getirilmesi lazım; başka insanların da yaşam kalitesini düşünmek lazım. İlgili bakanlıklara yetki verilecek. Bir evin içeresinde maksimum 3 köpek bulundurulacak. Bu yetki Tarım Bakanlığına verilecek.

Hangi hayvanları beslemek serbest?

Yasal Olarak Evde Beslemenizde Hiçbir Sakınca Olmayan 13 Sıradışı Hayvan
  1. Çinçilla. Çinçilya olarak da bilinen bu hayvan, 22 yıla kadar yaşayabiliyor ve birçok kişi tarafından oldukça sevimli bulunuyor. ...
  2. Misk Kedisi. ...
  3. 3. Capybara. ...
  4. Yaban Kedisi. ...
  5. 5. Vallaro. ...
  6. Boynuzlu Kurbağa. ...
  7. 7. Aksolotl. ...
  8. 8. Sakallı Ejder.
Daha fazla öğe...

Lojmanda kedi beslenir mi?

Kökgöz, uyarı yazısında belirtilen Kamu Konutları Yönetmeliğinin ilgili fıkrasının, 'Konutun bir bölümünde veya bahçede kümes yapamazlar ve ahır hayvanları ile köpek besleyemezler' şeklinde olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Yönetmelikte kedi beslenmesiyle ilgili bir yasak yok.

Apartmanda köpek beslemek nereye şikayet edilir?

Peki, apartmanda köpek beslemek nereye şikayet edilir? Komşularınız, beslediğiniz hayvanın çok ses çıkarttığı gerekçesiyle Çevre İl Müdürlüğüne şikayette bulunabilir.