Sivrisinek hangi bitkiden kaçar?

İçindekiler:

  1. Sivrisinek hangi bitkiden kaçar?
  2. Sivrisineği ne uzaklaştırır?
  3. Hangi ağaca sinek gelmez?
  4. Balkona gelen Sineklerden nasıl kurtulurum?
  5. Sinekleri uzak tutmak için ne yapmalı?
  6. Kara sinek gelmemesi için ne yapmalı?

Sivrisinek hangi bitkiden kaçar?

Fesleğen. Aromatik bitkilerden biri olan ve yemeklere lezzet katan fesleğen, en güçlü doğal sivrisinek kovucular arasında ilk sıralarda yer alıyor. Balkon ya da bahçe masanıza, şık bir saksı içinde koyacağınız fesleğeni arada bir spreyleyerek ıslatabilir, güzel kokusunun daha da fazla yayılmasını sağlayabilirsiniz.

Sivrisineği ne uzaklaştırır?

Doğal yöntemler kullanarak sivrisinekleri uzaklaştırmak mümkün. İşte sivrisineklerden kurtulmanın doğal yolları… Lavanta, portakal, limon, ada çayı, kadife çiçeği, karanfil, okaliptüs, defne, reyhan, sarımsak, soğan, sirke, biberiye. Sivrisinekler daha çok koyu renkleri tercih eder.

Hangi ağaca sinek gelmez?

Sivrisinekleri uzaklaştıran 9 bitki sizin çözüm olabilir.
  • Kedi Nanesi. Bu küçük bitkinin sadece kedilere özel olduğunu sanabilirsiniz, ama sivrisinek kovucu olarak da epey başarılı! ...
  • Limon Kekiği. ...
  • Lavanta. ...
  • Fesleğen. ...
  • Melisa. ...
  • Limon otu. ...
  • Kadife Çiçeği. ...
  • Biberiye.
Daha fazla öğe...•BE

Balkona gelen Sineklerden nasıl kurtulurum?

Bir bardak beyaz sirke, bir bardak su ve 1/3 bardak doğal içerikli bulaşık deterjanını iyice karıştırın, sinek kovucunuz hazır! Bu karışımı sprey bir şişeye doldurup içerde ve dışarda sinekleri kaçırmak için kullanabilirsiniz.

Sinekleri uzak tutmak için ne yapmalı?

Yapımı çok kolay ve etkili bir sinek kovucu spreyin en temel malzemesi sirkedir. Bir bardak beyaz sirke, bir bardak su ve 1/3 bardak doğal içerikli bulaşık deterjanını iyice karıştırın, sinek kovucunuz hazır! Bu karışımı sprey bir şişeye doldurup içerde ve dışarda sinekleri kaçırmak için kullanabilirsiniz.

Kara sinek gelmemesi için ne yapmalı?

Yarım bardak elma sirkesini 20 damla biberiye yağı, 10 damla lavanta yağı ve 10 adet karanfil ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı bir litre suya dökerek iyice karıştırın. bu karışımı elbiselerinize ve vücudunuza uygulayabilirsiniz. Karanfilin kokusu sinekler tarafından sevilmeyen bir kokudur.