Özel hastanelerde uygulanan bütçe türü nedir?

İçindekiler:

  1. Özel hastanelerde uygulanan bütçe türü nedir?
  2. Merkezi yönetim bütçesi nelerdir?
  3. Özel bütçe ne demek?
  4. Bütçe kanununu kim kabul eder?
  5. Kurum bütçesi nedir?
  6. Devlet Bütçesi kim tarafından hazırlanır?
  7. Belediye Bütçesi kim tarafından hazırlanır?
  8. Belediye bütçesi ne zaman görüşülür?
  9. Belediyelerin bütçesi nereden gelir?
  10. Belediyelerin geliri nereden geliyor?
  11. Bütçe kodu nedir?
  12. Harcama kalemi ne demek?
  13. Analitik bütçe sınıflandırması nedir?
  14. Bütçe Sınıflandırması nedir?
  15. Finansal sınıflandırma nedir?
  16. Analitik bütçe sınıflandırmasına ne zaman geçildi?
  17. Kamu harcama kalemleri nelerdir?

Özel hastanelerde uygulanan bütçe türü nedir?

İşletme Bütçeleri Özel hastanelerde hazırlanan bütçe türüdür. Her hastanenin koşullarına göre hazırlanır. Gelir ve gider tahminlerini kapsar.

Merkezi yönetim bütçesi nelerdir?

1. Merkezi Yönetim Bütçesi. Merkezi Yönetim Bütçesi, bu Kanuna ekli (I), (II) ve (III) sayılı cetvellerde yer alan kamu idarelerinin bütçelerinden oluşur. Kamu idarelerinin gelir ve gider tahminlerini gösteren, bunların uygulanmasına ve yürütülmesine yetki ve izin veren kanundur.

Özel bütçe ne demek?

Özel bütçe, bir bakanlığa bağlı veya ilgili olarak belirli bir kamu hizmetini yürütmek üzere kurulan, gelir tahsis edilen, bu gelirlerden harcama yapma yetkisi verilen, kuruluş ve çalışma esasları özel kanunla düzenlenen ve 5018 sayılı Kanuna ekli (II) sayılı cetvelde yer alan her bir kamu idaresinin bütçesidir.

Bütçe kanununu kim kabul eder?

Cumhurbaşkanı bütçe kanun teklifini, malî yılbaşından en az yetmişbeş gün önce, Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar. Bütçe teklifi Bütçe Komisyonunda görüşülür. Komisyonun ellibeş gün içinde kabul edeceği metin Genel Kurulda görüşülür ve malî yılbaşına kadar karara bağlanır.

Kurum bütçesi nedir?

Düzenleyici ve Denetleyici Kurum Bütçesi: Özel kanunlarla kurul, kurum veya üst kurul şeklinde teşkilatlanan ve 5018 sayılı kanuna ekli (III) sayılı cetvelde yer alan her bir kamu idaresinin bütçesidir. yer alan her bir kamu idaresinin bütçesidir.

Devlet Bütçesi kim tarafından hazırlanır?

Devlet bütçesi, kamu gelir ve giderlerinin, yasama organı tarafından onaylanarak, hükûmet tarafından yürütülüp uygulanmasına izin veren bir kanun, bir hukuki belgedir.

Belediye Bütçesi kim tarafından hazırlanır?

Belediye başkanı ve harcama yetkisi verilen diğer görevliler, bütçe ödeneklerinin verimli, tutumlu ve yerinde harcanmasından sorumludur. Madde 62- Belediye başkanı tarafından hazırlanan bütçe tasarısı eylül ayının birinci gününden önce encümene sunulur ve İçişleri Bakanlığına gönderilir.

Belediye bütçesi ne zaman görüşülür?

Encümen tarafından görüşülerek üst yöneticiye sunulan bütçe tasarısı, il özel idarelerinde ve büyükşehir belediyelerinde Kasım ayı toplantısında görüşülmek üzere Kasım ayının birinci gününden önce, diğer belediyelerde ise Ekim ayı toplantısında görüşülmek üzere Ekim ayının birinci gününden önce meclise sunulur.

Belediyelerin bütçesi nereden gelir?

2.

Belediyelerin geliri nereden geliyor?

1- Yerel yönetimlerin öz gelirleri, 2- Yerel yönetimlerin merkezi yönetim bütçe gelirlerinden aldıkları pay, 3- Yerel yönetimlere merkezi yönetim tarafından yapılan transferler. Belediye Kanununa göre belediye gelirleri şunlardır; a) Kanunlarla gösterilen belediye vergi, resim, harç ve katılma payları.

Bütçe kodu nedir?

Bütçe Kodlaması Devlet faaliyetlerinin Kurumsal, Fonksiyonel ve Ekonomik Sınıflandırmasıdır. Devlet faaliyetleri ile bu faaliyetlerin milli ekonominin geneli ve bölümleri üzerindeki etkisinin analizi için uygun bir bütçe sınıflandırmasına ihtiyaç duyulur.

Harcama kalemi ne demek?

harcama kalemi ne demek? Muhasebe işlemleri içinde en fazla satın alınan maddelerin bütünü.

Analitik bütçe sınıflandırması nedir?

ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI HAKKINDA – fonksiyonel, – ekonomik, ölçütlere göre sınıflandırılmasıdır. Ülkemizde 2004 yılından itibaren uluslararası standartlara uygun olarak hazırlanmış analitik bütçe sınıflandırması kullanılmaktadır.

Bütçe Sınıflandırması nedir?

Bütçe sınıflandırması, bütçede yer alan gelir ve harcama kalemlerinin sistematik bir şekilde düzenlenmesi ve formüllendirilmesidir (BURKHEAD, 1956, 110).

Finansal sınıflandırma nedir?

Finansman tipi sınıflandırma, yapılan harcamaların hangi kaynaktan finanse edildiğini göstermektedir. Finansman tipinin belirlenmesinde ödemenin nereye yapıldığı hususu önem taşımamaktadır.

Analitik bütçe sınıflandırmasına ne zaman geçildi?

şte bütçenin yanında iyi bir bütçe sınıflandırmasının öneminin ve gerekliliğinin anlaşılmasıyla birlikte Türkiye'de 2004 yılı başından itibaren analitik bütçe sınıflandırması hazırlanmış ve uygulamaya konulmuştur.

Kamu harcama kalemleri nelerdir?

Toplam Harcamalar

  • Genel kamu hizmetleri.
  • Savunma hizmetleri.
  • Kamu düzeni ve güvenlik hizmetleri.
  • Ekonomik isler ve hizmetler.
  • Çevre koruma hizmetleri.
  • İskân ve toplum refahı hizmetleri.
  • Sağlık hizmetleri.
  • Dinlenme, kültür ve din hizmetleri.