Kimler depresyona yatkındır?

İçindekiler:

  1. Kimler depresyona yatkındır?
  2. Depresyon nasil hissettirir?
  3. Erkek Depresyonu Nedir?
  4. Psikolojik bunalım nedir?

Kimler depresyona yatkındır?

Sevilme ihtiyacı fazla olanlar, baskı altında yetişenler depresyona namzettirler. Kendini beğenmeyenler de daha sık depresyona girerler. Aşırı sorumluluk duygusu taşıyanlar, kendilerinden ve başkalarından beklentileri yüksek olanlar da depresyona eğilimlidirler. Şüpheci insanlar da depresyona girebilirler.

Depresyon nasil hissettirir?

Karamsarlık, umutsuzluk, kendini suçlama, ümitsizlik, hayal kırıklığı, olumsuz bakış açısı en belirgin özellikleri olarak sıralanabilir. İnsanların pek çoğu hayatlarının bir döneminde bazı depresif belirtiler yaşarlar. En bilinen depresyon türü “üzgün hissetmek” ya da “çökkün ruh hali” dir.

Erkek Depresyonu Nedir?

Uyku bozuklukları, kiloda azalma ya da artma, suçluluk veya değersizlik duyguları, ilgi de ve zevk almada azalma, konsantrasyon güçlükleri, enerji kaybı ve genel ümitsizlik hali belirtileri arasındadır. Erkeklerde ise; belirti depresif ve mutsuz ruh hali yerine; asabi ve öfkeli tavırlarla karşımıza çıkmaktadır.

Psikolojik bunalım nedir?

Depresyon, sürekli bir üzüntü ve ilgi kaybına neden olan bir duygu durum bozukluğudur. Depresyon aynı zamanda majör depresif bozukluk veya klinik depresyon olarak da adlandırılır.