Koltuktan tahta kalemi lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Koltuktan tahta kalemi lekesi nasıl çıkar?
  2. Koltuğa dökülen mürekkep lekesi nasıl çıkar?
  3. Çıkmayan kalem nasıl çıkar?
  4. Sharpie kalem nasıl çıkar?

Koltuktan tahta kalemi lekesi nasıl çıkar?

Tahta kalemi lekesi, ispirtolu bez ile temizlenir. Ahşap temizleyici gibi özel leke temizleyici sıvıları varsa temiz bir kumaşa uygulanır ve yüzey tekrar silinir. Rutubetli temiz bir bez ile yüzeydeki kalıntılar temizlenir. Tüm izler ortadan kaybolunca, yüzey kurutulur.

Koltuğa dökülen mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Mürekkep lekesi koltuktan nasıl çıkar? Çocuklu ailelerin kabusu haline gelen koltuk veya döşemelerdeki mürekkepli kalem vb. lekeleri evinizde bulunan saç spreyi ile kolayca çıkarabilirsiniz. Saç spreyini lekeye doğrudan uygulayın ve bir süre beklettikten sonra temiz ve nemli bir bez yardımıyla ovalayın.

Çıkmayan kalem nasıl çıkar?

Bir miktar çamaşır deterjanını lekenin üzerine serperek nemli bez ile silmeyi deneyebilirsiniz. Sertçe ovalanan leke kısa sürede kaybolur. İnatçı bir leke ise bu kez saf alkol ilave ederek yeniden ovalayabilirsiniz. Ardından durulanmış nemli bir bez kullanarak leke bölgesinin üzerinden geçebilirsiniz.

Sharpie kalem nasıl çıkar?

Küçük bir bardağın içinde bir ölçek karbonatla bir ölçek diş macununu karıştır. Bu karışımı doğrudan marker lekesine sür ve kısa bir süre beklet. Temiz ve hafifçe nemli bir bez alıp dairesel hareketlerle lekeyi sil.