Böğürtlen ne zaman meyve verir?

İçindekiler:

  1. Böğürtlen ne zaman meyve verir?
  2. Böğürtlen ne zaman olur?
  3. Böğürtlen hangi ayda verilir?
  4. Böğürtlen nasıl meyve verir?
  5. Böğürtlen çekirdekten yetişir mi?
  6. Böğürtlen hangi toprakta yetişir?

Böğürtlen ne zaman meyve verir?

Böğürtlen hasadı, sabah erken saatlerde yapılmalıdır. Böğürtlenler genellikle dikimden 3 - 4 yıl sonra tam verime yatmaktadırlar. Ekonomik ömürleri ahudutlarından fazla olup 15 - 20 yıl kadardır. Tam olgunluğa erişmiş meyveler hemen hasat edilmelidir.

Böğürtlen ne zaman olur?

İnsan sağlığında önemli rolleri olan böğürtlende organik asitler, mineraller ve vitaminler bakımından çok zengin bir meyvedir. Böğürtlenlerde çiçeklenme genellikle Mayıs ayında başlayıp Ağustos ayına kadar devam etmektedir.

Böğürtlen hangi ayda verilir?

Ülkemizde de çok sevilen böğürtlenin Latince adı “rubus fruticosus” dur. Böğürtlen (diğer adıyla ahududu) 2 ila 3 metre boyunda, Haziran ve Eylül ayları arasında beyaz çiçekleri olan ve sonbahara doğru olgunlaşmasını tamamlayan dikenli ve siyah meyveli bir çalıdır. En çok ağustos ayında tezgahlarda yerini alır (1).

Böğürtlen nasıl meyve verir?

Böğürtlenlerde tozlanma arıları vasıtası ile olmaktadır. Siyah renkli meyveler farklı çeşitte yuvarlakımsı veya yuvarlak olmaktadır. Olgunlaşma döneminde ise meyveler çanak yaprak ile birlikte toplanmaktadır. Ham şeklindeki meyvelerde meyvenin sapı krem renktedir.

Böğürtlen çekirdekten yetişir mi?

Böğürtlen Nasıl Yetiştirilir? ... Böğürtlenin yetiştirilmesi için en uygun iklim yazları serin ve hasat zamanı yağmur olmayan ve kışları ılık geçen yerlerdir. Yaz mevsiminin sıcak, kurak ve rüzgarlı geçen yerlerde vejetatif gelişme geriler ve meyveleri küçük ve çekirdekli olur.

Böğürtlen hangi toprakta yetişir?

Kumlu killi organik maddece zengin, su tutma kapasitesi yüksek iyi drene olabilen ve sürekli nem sağlamış topraklarda böğürtlen yetiştirmek mümkündür. Özellikle fazla kireçli ve tuzlu topraklar böğürtlen yetiştirmekte uygun olmamaktadır. Toprak derinliği en az 1 m olmalıdır.