Begonvil çiçeği saksıda yetişir mi?

İçindekiler:

  1. Begonvil çiçeği saksıda yetişir mi?
  2. Begonvil çeliği ne zaman alınır?
  3. Begonvil Çiçeği nasıl canlandırılır?
  4. Begonvil güzel kokar mı?
  5. Begonvil Çiçeği ne zaman budanır?

Begonvil çiçeği saksıda yetişir mi?

Begonvil sarmaşık ve çalı formunun yanı sıra saksıda da yetişebilir. Özellikle kış aylarının soğuk geçtiği bölgelerde saksıda begonvil yetiştirmek popülerdir. Fakat saksı seçimi büyük önem taşır. Eğer Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde yaşıyorsanız toprak saksı tercih etmelisiniz.

Begonvil çeliği ne zaman alınır?

Çelik alma işlemi için en uygun zaman özellikle çiçek döktüğü sonbahar ayları olmalıdır. Sonbahar ayında bitkiden budamış olduğunuz çelikleri yukarıda belirtilen iki şekilde toprak ya da saksıya ekebilirsiniz.

Begonvil Çiçeği nasıl canlandırılır?

Peki kuruyan begonviller nasıl canlandırılır? Kuruyan begonvillerin yeniden canlandırılabilmesi için kapsamlı bir budama işlemi gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Begonvil budaması canlı dallar hariç kuruyan ve ölen tüm begonvil dallarının kesilmesi yöntemi ile gerçekleştirilir.

Begonvil güzel kokar mı?

Braktelerin altında küçük sarı renkte görülen asıl çiçekler kokusuzdur. Begonviller sarılıcı bitkilerdir, bu hâlleriyle binaların ya da peyzaj elemanlarının boyu uzunluğunca büyüyebilir. Begonvilin iki türü bulunmaktadır; Mor Çiçekli Begonvil: İlkbaharda açan çiçekleri yazın ve sonbaharda bitki üzerinde kalır.

Begonvil Çiçeği ne zaman budanır?

Sarmaşık tarzında bahçede yetişen begonvilin budama işlemi: Bitkinin ilk çiçeklenmesinden sonra yapılır. Kış sonu ya da bahar başı yapılan budama bitkiyi olumsuz yönde etkiler. Ayrıca yine aynı şekilde sonbahar ya da kış başı yapılan budama ise kış mevsiminde begonvilin soğuktan etkilenip ölmesine neden olabilir.