Arabuluculuk sinavi var mi?

İçindekiler:

  1. Arabuluculuk sinavi var mi?
  2. Arabuluculuk sinavi kimler başvurabilir?
  3. 2021 uzlaştırmacı sınavı ne zaman açıklanacak?
  4. Kimler arabulucu olabilir 2020?
  5. Uzlaştırmacı sınav sonuçlari ne zaman?

Arabuluculuk sinavi var mi?

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı geçen ay "2019 Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınav” ilanı yayımladı. ... Adalet Bakanlığı 2 Ağustos'ta "5000 (beşbin) arabulucu ihtiyacına yönelik olarak, “2019 Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavı” tarihinde yapılacaktır.

Arabuluculuk sinavi kimler başvurabilir?

Meslekte en az 5 sene kıdem sahibi olmak, Terör örgütleriyle ilişkide olmamak, Arabuluculuk eğitimini tamamlamak ve Bakanlığın gerçekleştirdiği sınavda başarılı olmak gerekmektedir.

2021 uzlaştırmacı sınavı ne zaman açıklanacak?

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Sınav sonuçları 10 Haziran tarihine kadar adayların erişimine açılacak. Adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını 10-14 Haziran 2021 tarihleri arasında Üniversitenin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır.

Kimler arabulucu olabilir 2020?

Türkiye'de sadece en az beş yıllık mesleki deneyimi olan hukuk fakültesi mezunları arabuluculuk yapabilir. Adalet Bakanlığı siciline kayıtlı arabulucu olabilmek için Bakanlıkça lisanslanan eğitim kurumlarından teorik ve pratik en az kırk sekiz saat eğitim alınması gerekir.

Uzlaştırmacı sınav sonuçlari ne zaman?

2021 Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı Sınavına başvuru sonuçları, Alternatif Çözümler Daire Başkanlığının https://alternatifcozumler.adalet.gov.tr/ internet adresinde tarihinde ilân edilecektir.