Hangi namazların cemaatle kılınması gerekir?

İçindekiler:

  1. Hangi namazların cemaatle kılınması gerekir?
  2. Hangi namazlar zorunludur?
  3. Ezan okunmadan cemaatle kılınan namazlar var mıdır?
  4. Cemaat ile namaz kılmak neden tavsiye edilmiştir?
  5. Vakit girdiği halde ezan okunmadan namaz kılınır mı?
  6. Cemaatle namaz kılmanın hükmü nedir?

Hangi namazların cemaatle kılınması gerekir?

Bütün mezheplerin ittifak ettiğine göre cuma namazı ancak cemaatle kılınabilir. Fakat cuma namazında cemaat için gerekli olan sayı diğer namazlardan farklıdır (bk. CUMA). Cuma kılınan yerde bu namazı kılamayan kimsenin o günün öğle namazını cemaatle kılması Şâfiîler'e göre sünnettir.

Hangi namazlar zorunludur?

Farz namazlar günün değişik vakitlerinde kılınması zorunlu olan namazlardır. Bunlar sabah namazı, öğle namazı, ikindi namazı, akşam namazı ve yatsı namazıdır.

Ezan okunmadan cemaatle kılınan namazlar var mıdır?

Vakit girdikten sonra ezan okunmadan ya da ezan okunurken kılınan namaz geçerlidir.

Cemaat ile namaz kılmak neden tavsiye edilmiştir?

Çok eski yıllardan beri Allah resulü cemaate namaz kıldırmıştır. Bu sayede birçok kişinin daha fazla sevap almasına vesile olunmuştur. Evde kılınan namaz çok sevap iken cami de cemaat ile kılınan namazın sevabı daha çoktur. Bu sebepten dolayı Peygamber efendimiz buyurur ki, cemaatle namaz kılınız olmuştur.

Vakit girdiği halde ezan okunmadan namaz kılınır mı?

Bunların yanı sıra Cuma namazı da farz olarak kabul edilir. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazı ister evde ister camide kılınabilmektedir. Ezanı dinleyip ezan bittikten sonra namaz kılmak en güzeli ve doğru olanıdır. ... Vakit girdikten sonra ezan okunmadan ya da ezan okunurken kılınan namaz geçerlidir.

Cemaatle namaz kılmanın hükmü nedir?

Şartlarını taşıyan her erkek Müslümanların cuma namazlarını cemaatle birlikte kılması farzdır. ... “Kişinin bir başka kişi ile birlikte kıldığı namaz, tek başına kıldığı namazdan, iki kişi ile birlikte kıldığı namaz bir kişi ile birlikte kıldığı namazdan daha sevaptır.