Yurt dışından araç getirme nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Yurt dışından araç getirme nasıl yapılır?
  2. Yurtdışından Türkiyeye araba nasıl getirilir?
  3. Bedelsiz araç ithalat kaç yılda bir verilir?
  4. Bedelsiz ithalat hakkından kimler yararlanabilir?
  5. Bedelsiz ithalatta vergi ödenir mi?
  6. Bulgaristan'dan kimler araba alabilir?
  7. Bulgaristandan kimler araba getirebilir?
  8. Yurt dışından getirilen aracı kimler kullanabilir?

Yurt dışından araç getirme nasıl yapılır?

Yurt dışından araba getirmek isteyenlerin izlemesi gereken adımlar şöyle:
  1. Aracın getirtilebilmesi için öncelikle yabancı bir ülkeden faturalı olarak satın alma işlemi yapılmalı.
  2. Türkiye'ye getirilen araç, gümrüğe sokulmalı.
  3. Gümrükten araba almak için ÖTV ve KDV gibi ödemeler yapılmalı.
Daha fazla öğe...

Yurtdışından Türkiyeye araba nasıl getirilir?

Ülkemizde yurt dışından araç getirmek için herhangi bir kısıtlama yoktur. Yurt dışında ikamet eden bir kişi pasaporta işlemek şartı ile istediği kadar yabancı plakalı araçları Türkiye'ye getirebilir. Bunun için de her araca maksimum 24 ay süre verilir.

Bedelsiz araç ithalat kaç yılda bir verilir?

Bedelsiz araç ithalatından yararlanma hakkı 5 yılda bir verilmiştir. İlk aracın fiili ithalat tarihi üzerinden beş yıl geçmiş olması ve diğer şartların sağlanmış olması halinde tekrar bu kapsamda araç ithal edilmesi mümkündür.

Bedelsiz ithalat hakkından kimler yararlanabilir?

Yurt dışında 24 ay ikamet eden Türk vatandaşları (a'da belirtilenler); ikametlerini naklettikleri son giriş tarihinden; kamu görevlileri (b'de belirtilenler), görev sürelerinin bitiminden sonraki giriş tarihinden; Türk vatandaşlığına geçenler (c'de belirtilenler), vatandaşlık kararından sonra adlarına nüfus kağıdının ...

Bedelsiz ithalatta vergi ödenir mi?

Bedelsiz araç ithalinde geçerli olan vergi muafiyetinin kapsamı aşağıdaki gibidir: - Bedelsiz araç ithalinde yalnızca gümrük vergisi muafiyeti vardır. Gümrük idareleri tarafından, aracın motor hacmine göre değişen oranda Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) tahsil edilir.

Bulgaristan'dan kimler araba alabilir?

Evet. 18 yaşını geçmiş her T.C vatandaşı Bulgaristan'da kendi ortağı yada sahibi olduğu tüzel kişilik adına araç alabilir. Bulgaristan araba almak ve vergi avantajlarından faydalanmak için en uygun Avrupa Birliği üyesi devletidir.

Bulgaristandan kimler araba getirebilir?

Bulgaristan'dan turistik kolaylıklar kapsamında taşıt getirilebilmek için uyruğun ve çifte vatandaş olmanın bir önemi yoktur. Yurtdışında yerleşik olmak yeterlidir. Yani son 12 ay içinde 185 günden az olmamak koşulu ile Bulgaristan'da yaşayanlar araç getirebilir.

Yurt dışından getirilen aracı kimler kullanabilir?

Turistik kolaylıklardan faydalanılarak geçici olarak ithal edilen taşıtlar, taşıt sahibinin eşi veya usul ya da füruu olan (ana, baba, eş ve çocuklar) ve yerleşim yeri Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunan kişilerce kullanılabilir.