Dansçı meslek mi?

İçindekiler:

  1. Dansçı meslek mi?
  2. Dansçı kaç para alıyor?
  3. Profesyonel dansçıya ne denir?
  4. Kadın dansçılara ne denir?
  5. Dans öğretmeni ne kadar maaş alıyor?

Dansçı meslek mi?

Dansçı, müziğe ya da herhangi bir ritim kaynağına uygun olarak dans eden kişidir. Temel sanatlar arasında gösterilen dans, sadece beden hareketlerinin bir ifade metoduna sahiptir. Dansçılar; gösteri topluluklarında, cast ajanslarında ya da Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü gibi kamu kurumlarında çalışabilir.

Dansçı kaç para alıyor?

Türkiye'de dansçıların aldığı en düşük maaş 2500 TL İLE 2800 TL. arasında değişmektedir. Prodüksiyon firmaları ve ajanslarda çalışan dansçıların aldığı en düşük maaş ise 40 TL. arasındadır. Dansçıların aylık ortalama kazancı: 3200 TL. - 3800 TL. Dansçıların aldığı en yüksek maaş: 5000 TL. - 7500 TL.

Profesyonel dansçıya ne denir?

Çeşitli organizasyonlarda, dans stüdyolarında ve ajanslarda dans eden, profesyonel dans eğitimi almış sanatçılara dansçı denir. Eğitimlerini tamamlayan ve sertifikalarını alan dansçılar, başta Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlar olmak üzere birçok farklı kurumda çalışabilir. ...

Kadın dansçılara ne denir?

Erkek dansçılara “balet”, kadın dansçılara “balerin” denir.

Dans öğretmeni ne kadar maaş alıyor?

Genelde spor salonlarında, halk eğitim merkezlerinde çalışan dans öğretmenleri asgari ücret seviyesinde kazanç elde eder. Profesyonel dansçılar, üniversite ve okullarda eğitim veren dans öğretmenlerinin maaşları ise 5-10 bin TL seviyesinde değişmektedir.