Astım hamile kalmayı engeller mi?

İçindekiler:

  1. Astım hamile kalmayı engeller mi?
  2. Astım hastalığı anneden çocuğa geçer mi?
  3. Alerjik astım hastaları hamile kalabilir mi?
  4. Nefes darlığı olanlar normal doğum yapabilir mı?
  5. Hamile kadin astım ilacı kullanılır mı?
  6. Annedeki alerji çocuğa geçer mi?
  7. Kalp Romatizması olanlar normal doğum yapabilir mi?
  8. Hamilelikte alerji bebeğe zarar verir mi?

Astım hamile kalmayı engeller mi?

Kontrol altında olmayan astımın gebeliğe olumsuz etkileri bulunmaktadır. Astımın şiddeti ne kadar büyükse bebeğin oksijenlenmesi o kadar zayıf olur ve bu da rahim içi büyümeyi olumsuz etkiler. Bu gibi gebeliklerde düşük riski fazladır ve sık solunum yolu enfeksiyonları gözlenmektedir.

Astım hastalığı anneden çocuğa geçer mi?

Astımlı Annenin Bebeğinde Astım Riski Astım hastası anne adaylarının en büyük endişelerinden birisi bebeklerinde de bu hastalığın ortaya çıkma olasılığıdır. Yapılan araştırmalar astımlı annelerden dünyaya gelen bebeklerin 'sinde bu hastalığın görüldüğünü ortaya koyuyor.

Alerjik astım hastaları hamile kalabilir mi?

Gebeliğin başında ağır astım şikayetleri olan hastaların hamilelik süreci boyunca astımının ağır şiddette geçtiği görülmüştür. Astımı kontrol altında olan gebelerin hamilelik süreci de kontrol altında normale yakın geçmektedir. Fetüs ve gebe için çok sorun olmadan hamilelik süreci tamamlanmaktadır.

Nefes darlığı olanlar normal doğum yapabilir mı?

Kalp hastası olduğu bilinen ve nefes darlığı olmayan ya da sadece ağır egzersizlerde nefes darlığı olan hastaların gebe kalmasında sakınca yoktur.

Hamile kadin astım ilacı kullanılır mı?

Astım tedavisinde kullanılan ilaçların gebelik ve bebek üzerinde zararlı etkileri gösterilmemiştir ve bu nedenle güvenli olarak kabul edilirler. Asıl korkulması gereken kontrol edilemeyen astımın neden olduğu bebekteki zararlı etkilerdir.

Annedeki alerji çocuğa geçer mi?

Bebeklerde alerji genellikle ek besinlere başlandığında görülür ancak emzirme döneminde annenin yediği alerjik şeyler anne sütünden bebeğe geçebilir.

Kalp Romatizması olanlar normal doğum yapabilir mi?

Kalp hastalığı olan gebelerin normal doğum yapmasında sakınca yoktur.

Hamilelikte alerji bebeğe zarar verir mi?

Hamilelik sürecinde alerjik durumların bebeğin sağlığına bir etkisi yoktur. Ancak anne adayı astım gibi ciddi solunum sıkıntısı yaşıyorsa bu kontrol altına alınmalıdır. Eğer bu durum kontrol altına alınmazsa bebeğin sağlığına olumsuz etki edebilir.