Azrail kendi canını nasıl alır?

İçindekiler:

  1. Azrail kendi canını nasıl alır?
  2. Azrail ölülere nasıl görünür?
  3. Kıyamet günü Azrail ölecek mi?
  4. Melekler de ölür mü?
  5. Azrail Aleyhisselam'ın yardımcı melekleri var mıdır?
  6. Azrailin yardımcı melekleri var mıdır?

Azrail kendi canını nasıl alır?

Ölüm anında 4 meleğin insanın yanına oturduğunu belirten Hatipoğlu, "Meleklerden biri kişinin sağ ayağının, biri sol ayağının yanında, biri sağ elinin yanında, öteki sol elinin yanında oturur kişinin. Sonra vücuttan ter çıkar gibi müminin ruhunu Azrail alır.

Azrail ölülere nasıl görünür?

Eğer kişi Müslüman olarak yaşamışsa Azrail (as) ona ışık gibi görünür; yani nurani olarak görünür. Eğer kafir veya günahkar olarak yaşamışsa, derecesine göre ateş gibi veya buz gibi o kişinin ruhunu alır. Yani insanın fıtratı nasıl ise Azrail (as) ona o şekilde gözükecektir.

Kıyamet günü Azrail ölecek mi?

Her bir varlığın kıyamet vaktinde ölmesi o varlıkta vazifesi olan meleğin görevini bırakması anlamına gelir. Kıyametle bütün meleklerin görevleri bitmesinden dolayı artık ölüm sırası onlara gelmiş sayılır ve kıyamet vaktinde vazifesi biten tüm melekler sırasıyla ölürler.

Melekler de ölür mü?

Melekler de ölecek mi? Melekler de nefis yani can, ruh sahibi varlıklar olduklarından ayetin hükmüne göre onlarda öleceklerdir. Fakat ölümleri kıyametin kopma âlâmetlerinin başladığı zamandır. Her bir varlığın kıyamet vaktinde ölmesi o varlıkta vazifesi olan meleğin görevini bırakması anlamına gelir.

Azrail Aleyhisselam'ın yardımcı melekleri var mıdır?

Azrail aleyhisselam'ın can almakla mükellef olan melek topluluğun lideridir. Bu melek topluluklarında Hz. Azrail (A.S)'ın melek yardımcıları da bulunur.

Azrailin yardımcı melekleri var mıdır?

Azrail aleyhisselam'ın can almakla mükellef olan melek topluluğun lideridir. Bu melek topluluklarında Hz. Azrail (A.S)'ın melek yardımcıları da bulunur. Eceli gelen insanın canını alır ve ruh bedenden uzaklaşmış olur.