Hamilelikte cilde PRP yapılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte cilde PRP yapılabilir mi?
  2. Hamilelikte oluşan benler geçer mi?
  3. Hamilelikte vücut kararması neden olur?
  4. Gebelikteki kararmalar ne zaman geçer?
  5. Karbon Peeling Hamilelikte yapılır mı?
  6. Hamilelikte ne zamana kadar yüzüstü yatılır?
  7. Hamilelikte oluşan kahverengi lekeler nasıl geçer?

Hamilelikte cilde PRP yapılabilir mi?

Gebelik sırasında prp yöntemine başvurulabilir. Ancak bu yönteme başvurmak için de mutlaka kadın doğum uzmanından izin almak gereklidir. Saç dökülmesi çok ciddi boyutlarda değil ise, prp işlemi de doğum sonrasına ertelenmelidir.

Hamilelikte oluşan benler geçer mi?

Progesteron ve östrojen hormonlarındaki artış cilde renk veren melanin hücresinin fazla çalışmasına sebep olur. Bunun sonucunda da vücudun bazı yerlerinde hamilelik benleri oluşmaya başlar. Bu benlerin bir kısmı gebelik sonrasında kaybolurken bir kısmı kalıcı olabilir.

Hamilelikte vücut kararması neden olur?

Cilt bu dönemde hassaslaşır. Hemen hemen birçok hamilenin ortak sorunu olan hiperpigmentasyon (malezma), gebeliğin ilk 2,5 ayından sonra oluşmaya başlar. Hamilelikte ten kararması özellikle ultraviyole ışınlarına yoğun olarak maruz kalan bölgelerde meydana gelir.

Gebelikteki kararmalar ne zaman geçer?

Hamilelikle birlikte ortaya çıkan açık veya kahverengi lekeler, gebeliğin ikinci üç aylık döneminde çıkmaya başlar. Son üç aylık dönemde iyice belirginleşen lekeler, vücudun herhangi bir noktasında kendine yer bulabiliyor. Bu lekeler doğumdan sonra çoğu zaman kendiliğinden kaybolabiliyor.

Karbon Peeling Hamilelikte yapılır mı?

Hamileyken karbon peeling yaptırmanın hiçbir zararı yoktur.

Hamilelikte ne zamana kadar yüzüstü yatılır?

Ortalama 25-30. haftaya kadar, istediğiniz pozisyonda yatabilirsiniz. Anne adayların çekincesi özellikle alışık oldukları yüz üstü pozisyonda, bebeğin sıkışıp zarar göreceği düşüncesidir. Yüz üstü pozisyon, bebeğin eterafını saran amniyon sıvısı sayesinde bebeğe zarar vermez ve korkulmamalıdır.

Hamilelikte oluşan kahverengi lekeler nasıl geçer?

Hamilelikte oluşan karakteristik güneş lekeleri, genellikle hamileliğin sonlanmasını takiben bir sene içerisinde kendiliğinden kaybolur. Lekelerin kalıcı olması halinde ışık dolgu, PRP tedavisi, kimyasal peeling, lazer tedavisi gibi yöntemler uygulanabilir.