Spiral adetli değilken çıkarılır mı?

İçindekiler:

  1. Spiral adetli değilken çıkarılır mı?
  2. Spiralden kac ay sonra hamile kalınır?
  3. Spiral çıkarıldıktan ne kadar sonra hamile kalınır?
  4. Spiralin oynadigini nasil anlarim?

Spiral adetli değilken çıkarılır mı?

Spiral çoğunlukla kadınlar regl oldukları günlerde takılır. Spiral ne zaman çıkarılır sorusunun yanıtı da adetli olduğunuz günlerdir. Rahim ağzının açık olması nedeniyle spiral regl yani adetliyken takılıp çıkarılır. Spiral takılması ve çıkarılması sırasında acı olmaz, anestezi uygulanmaz.

Spiralden kac ay sonra hamile kalınır?

Spiral süresi dolduğunda spiral çıkarılıp hemen yenisi takılabilir. Spiral çıkarıldıktan sonra 6 ay süreyle gebelik oluşamayabilir. Veya başka bir deyişle spiralini çıkartıp çoçuk isteyen kadınlarda 6 ay süreyle gebelik oluşmazsa herhangi bir tetkik yaptırmaya gerek yoktur.

Spiral çıkarıldıktan ne kadar sonra hamile kalınır?

1- KORUNMAYI BIRAK. Uygulanan yönteme bağlı olarak üreme yeteneğinin geri dönmesi 0–3 ay kadar sürebilir. Örneğin uzun etkili korunma iğneleri kullananlarda 3–4 ay kadar bir süre gebelik oluşmayabilir. Spiralin çıkarılması, doğum kontrol hapının bırakılmasını takiben ise ertesi ay gebelik oluşabilir.

Spiralin oynadigini nasil anlarim?

Spiralin rahim ağzına doğru kayması sonucunda cinsel ilişki esnasında penisin temas etmesi sonucunda küçük yaralanmalar meydan gelebilir. Bunun dışında adet dönemleri dışındaki ara dönemlerde lekelenme tarzında meydana gelen kanamalar, spiral kayma durumunun göstergesidir.